Szerda éjfél a határidő

2022.09.27. 18:00

Szavazzon ön is az Állatkertben növekedő lajhárkölyök nevére! (videó)

A közönség szavazhatja meg a Fővárosi Állat- és Növénykert honlapján szerda éjfélig, hogy Diego, Mateo vagy Nico legyen-e a Pálmaházban növekedő lajhárkölyök neve - tudatta az intézmény kedden.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A városligeti intézmény Pálmaházában lakó kétujjú lajhárok (Choloepus didactylus) rendszeresen megörvendeztetik a látogatókat kölykökkel. A legutóbbi júliusban született, de az első hetekben, hónapokban még nem sokat láthatott belőle a nagyközönség - olvasható a közleményben.

 

Mint írják, mostanra egy kis szerencsével már jól meg lehet figyelni, sőt az Állatkert nemrégiben egy kisfilmet is közzétett a csaknem három hónapos állatról. Az emlős még mindig anyja hasán csimpaszkodva viteti magát, de már szilárd táplálékot is fogyaszt.

 

A tájékoztatás szerint Lili, az anyaállat, aki már féltucat kölyköt nevelt fel sikeresen, maga is a budapesti állatkertben jött a világra, ahogy az ő anyja, a 29 éves Banya is. Az apukát Zippónak hívják, ő azonban szeptember eleje óta már az Amszterdami Állatkert lakója.

Az intézmény a voksokat szerdán éjfélig várja, az eredményt pedig a csütörtökön teszik közzé. A szavazáson arról lehet dönteni, hogy Diego, Mateo, vagy Nico legyen-e a lajhár neve.

A Fővárosi Állat- és Növénykert különleges figyelmet fordít az úgynevezett vendégízületesek, tehát az emlősök azon csoportjának a bemutatására, ahová a hangyászok, az övesállatok és a lajhárok is tartoznak.

A nagyközönség már most is láthatja sörényes hangyászokat, a nagy szőröstatukat, a matakókat, valamint a kétujjú lajhárokat is. A városligeti intézmény szándékai szerint 

a közeljövőben egy újabb érdekes fajjal gazdagítják a bemutatandó vendégízületesek körét

 - emlékeztet a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!