Trükkös

2022.05.21. 14:20

Bűzlik a lefolyó? Ezt öntsük bele!

A rendszeres tisztítás ellenére előfordul, hogy a konyhai mosogatóból rossz szagok áradnak. Legtöbben valamilyen extra erős vegyszer után nyúlnak, és azzal próbálják megszüntetni az orrfacsaró bűzt. Van ennél egy egyszerűbb és költségkímélő megoldás.

A lefolyóból áradó bűznek több oka lehet. Egyrészt nem mindegy, hogy mit öntöttünk a mosogatóba: a lefolyóba kerülő ételmaradékok egy része ugyanis megtapadhat a csövek falán, amelyben elszaporodhatnak a baktériumok olyan szagot árasztva, amit nemcsak a mosogató fölött, de akár az egész konyhában érzeni lehet. Csakúgy, mint amikor dugulás vagy szivárgás van a csövekben. Mit tehetünk, hogy megszabaduljunk a kellemetlen szagtól? – teszi fel a kérdést és egyszerű megoldást is ajánl a Mindmegette.

Dugulásnál, szivárgásnál nincs más megoldás, hívni kell szakembert. De ha csak a bomló étel okozza a problémát, próbáljuk ki a következőt. 

Öntsünk egy adag szájvizet a lefolyóba, hagyjuk állni 30 percig, majd öblítsük le forró vízzel. A mosogató friss illatot fog árasztani.

Gondoljuk csak végig: a szájvíz megakadályozza a rossz leheletet okozó baktériumok elszaporodását. Azokét a baktériumokét, amelyek az elfogyasztott étellel kerülnek a fogak közé. Miért ne lenne hatásos a mosogatóba kerülő ételmaradékok okozta bűz ellen a szájvíz?

Egy kupaknyi szájvíz elpusztítja a lefolyóban felgyülemlett baktériumokat és megszünteti a rossz szagokat. 

Borítókép: illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!