Rendkívüli időjárás

2022.03.22. 20:20

Tornádók csaptak le Texas és Oklahoma államokra

A természeti katasztrófának számos sebesültje volt az Oklahoma állam déli részén fekvő Kingston város térségében, és legalább négy személy megsérült Texasban is.

Több erős tornádó csapott le Texas és Oklahoma államokra az Egyesült Államok középnyugati vidékén, ahol számos lakóépületet lerombolt, és a lakók közül sokan a romok alatt rekedtek - jelentette az AP kedden.

Az amerikai hírügynökség tudósítása szerint Texas államban Austin és Dallas környékét, míg Oklahoma államban Kingston város környékét sújtotta leginkább a forgószél.

Texasban hétfőn több tornádót is jelentettek a 35-ös számú autópálya mentén, különösen Austin külvárosából, Round Rock és Elgin településekről, illetve a Dallas-Fort Worth-től nyugat-északnyugati irányban fekvő területekről.
 

Texas államban legalább négy személy megsérült hétfőn.

A természeti katasztrófának számos sebesültje volt az Oklahoma állam déli részén fekvő Kingston város térségében is, de halottakról nem érkezett hír - jelentette tudósításában a Fox News jobboldali amerikai hírtelevízió kedden.


A helyszínen készült fényképek tanúsága szerint a pusztító erejű tornádó nagyon sok házat földig rombolt, gépkocsikat fordított fel, és több kilométer távolságban szórta szét a törmeléket.


Oklahoma állam közlekedési minisztériuma kénytelen volt lezárni az US-70-es számú főútvonalat, amíg munkatársai eltakarítják a törmeléket az úttestről - jelentette a Fox News 25 Oklahoma City-beli helyi televíziós csatorna.

Az Oklahomai Vöröskereszt a kingstoni gimnáziumban ideiglenes szállást nyitott a tornádó sújtotta, fedél nélkül maradt  lakosoknak.

A viharos erejű szél várhatóan még kedden este eléri a szintén déli Louisiana és Mississippi államokat is.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!