Igazi túlélő

2022.01.13. 13:40

Sikerülhet megmenteni a -20 fokban magára hagyott szibériai babát

A már kórházban ápolt csecsemő anyját keresi a rendőrség, kiskorú emberölési kísérlete miatt indítottak ellene nyomozást.

Tinédzserek találtak rá pénteken Szibériában arra a csecsemőre, akit a mínusz 20 fokos hidegben hagytak magára. Az újszülött csodával határos módon egészséges – olvasható a BBC nyomán az Origo cikkében.

A helyi jelentés szerint jól van az a baba, akire pénteken 5 tinédzser talált rá egy egy távoli úton, a Novoszibirszk melletti Szosznovka falu közelében. A gyerek egy rongyszerű takaróval volt betakarva.

A kislányt az egyik tinédzser szülei kórházba szállították, de félő volt, hogy a fagyási sérülések miatt nem fogja túlélni. A kórházban a vizsgálatok után azonban megállapították, hogy a kicsi egészséges, még a végtagjait is sikerült épségben felmelegíteni.

A tinédzser szülei, akiknek már 3 fiuk van, örökbe szeretnék fogadni a babát, de várniuk kell, hogy megtalálják-e a rokonait. Az anyát keresi a rendőrség, kiskorú emberölési kísérlete miatt indítottak ellene nyomozást.

Ha nem találják meg a baba rokonait, akkor az új szülőknek speciális tanfolyamokon kell részt venniük, hogy örökbe fogadhassák a kislányt.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!