családi otthon

2021.09.02. 16:12

Közösségi festésben vett részt Herczegh Anita

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat őrbottyáni családi otthonának közösségi festésében vett részt Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a szolgálat jószolgálati nagykövete csütörtökön.

Õrbottyán, 2021. szeptember 2. Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete (k), Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyûlési képviselõje (b3), Morva Emília, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-Magyarországi Régiójának vezetõje (b2), Vecsei Miklós, a szeretetszolgálat alelnöke (b), Gyõri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezetõ alelnöke (j3), Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára (j2) és Szabó István, Õrbottyán polgármestere (j) a szeretetszolgálat õrbottyáni családi otthonának közösségi festésén vesznek részt 2021. szeptember 2-án. Az õrbottyáni házat 2020 májusában vásárolta meg a szeretetszolgálat, az átalakítás februárban kezdõdött meg. Õsztõl 68 újabb lakó költözhet be hat családi otthonba a gödi Gondviselés Házából a fogyatékossággal élõ emberek közösségi befogadásának következõ településére. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Herczegh Anita a közmédiának elmondta, hogy számos alkalommal fordult meg vendégként a szeretetszolgálat hasonló házaiban, de ilyen jellegű munkában először vett részt.

A máltai szeretetszolgálat az ország sok pontján segít azoknak, akiknek testi, szellemi fogyatékuk miatt segítségre van szükségük – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője.

Rétvári Bence közölte: a projekt révén a fogyatékkal élő emberek egy nagy intézményből költöznek át a mindennapi élethez sokkal jobban hasonlító környezetbe.

Az ideköltöző tizenkét ember itt is megkapja ugyanazt a segítséget, mint az otthonban, de családias körülmények között

– mondta Rétvári Bence, hozzátéve, hogy a folyamatnak fontos része a fogyatékos emberek foglalkoztatása is.

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára azt mondta, hogy munkájukkal segítik otthonosabbá tenni a házat.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018 júliusában lett a gödi Gondviselés Háza – Fogyatékos Emberek Otthona fenntartója, ezzel párhuzamosan indította el a fejlesztést, amelynek célja, hogy az intézmény szolgáltatásai minél inkább az adott személy igényeihez igazodjanak. Az első lakók tavaly nyáron költöztek családi házba, a fogyatékossággal élő emberek közösségi befogadásának következő állomásaként

ősztől 68 újabb lakó költözhet be hat családi otthonba a gödi Gondviselés Házából.

Az őrbottyáni házat 2020 májusában vásárolta meg a szeretetszolgálat, az átalakítás februárban kezdődött meg.

A csütörtöki közösségi festésben részt vett még Szabó István, Őrbottyán polgármestere, Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke és Vecsei Miklós, a szeretetszolgálat alelnöke.

Borítókép: Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete (középen), Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője (balról a harmadik), Morva Emília, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-Magyarországi Régiójának vezetője (balról a második), Vecsei Miklós, a szeretetszolgálat alelnöke (balra), Gyõri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke (jobbról a harmadik), Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára (jobbról a második) és Szabó István, Őrbottyán polgármestere (jobbról) a szeretetszolgálat őrbottyáni családi otthonának közösségi festésén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!