Az utolsó vacsora

2021.02.13. 15:00

Sorban állás nélkül lehet megnézni Leonardo da Vinci mesterművét

Hosszú sorban állás nélkül, akár aznap megváltott jeggyel is meg lehet nézni keddtől Leonardo da Vinci Az utolsó vacsora című képét Milánóban.

Látogatók Leonardo da Vinci olasz reneszánsz mester Utolsó vacsora című freskója előtt a milánói Santa Maria delle Grazie kolostor refektóriumában 2021. február 9-én.

Forrás: MTI/AP

Fotó: Antonio Calanni

A Santa Maria delle Grazie kolostor refektóriumát díszítő freskót tavaly február végétől június elejéig, majd novembertől ismét elzárták a látogatók elől.

A kimaradt hónapok miatt a tavalyi látogatószám 80 százalékkal esett vissza 2019-hez képest, amikor rekordot jelentő több mint 445 ezren keresték fel a világhírű falfestményt.

A 2021-es év kilátásai egyelőre bizonytalanok, a múzeum illetékesei 60 százalékos visszaesésre számítanak a látogatószámban.

Keddtől kezdődően az első héten nyolc, jövő héttől 12 embert engednek be negyedóránként a freskóhoz.

Emma Daffra, Lombardia állami múzeumainak igazgatója szerint míg korábban, részben a külföldi turisták nagy érdeklődése miatt is hetekkel vagy akár hónapokkal előbb le kellett foglalni a jegyet a festmény megtekintéséhez, addig mostantól hetente nyitják meg a foglalást és akár aznapra is lehet jegyet váltani a múzeumban.

Egyelőre Lombardia lakói élvezhetik elsősorban a múzeum újranyitását.

A járványügyi korlátozások ugyanis jelenleg tiltják a régiók közötti utazást Olaszországban, kivéve munka, egészségi vagy más fontos ügyben.

Borítókép: látogatók Leonardo da Vinci olasz reneszánsz mester Utolsó vacsora című freskója előtt a milánói Santa Maria delle Grazie kolostor refektóriumában 2021. február 9-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!