tragédia

2020.06.20. 19:23

Felgyújtotta magát egy 18 éves budapesti fiú

Nagymamája után halt az a 18 éves fiú, aki csütörtök délután felgyújtotta magát a budapesti családi házuk fészerében. A mentőket és a tűzoltókat a szomszédok riasztották a lángoló fiatalemberhez.

Forrás: Bors

Fotó: Dombóvári Tamás

A Battonya utca csendjét egy 18 éves fiú elkeseredett ordítása törte meg csütörtökön a déli órákban. A kertvárosi övezetben az élet általában nyugodt, és csak kivételesen téved arra olyan, aki nem ott lakik vagy éppen nem vendégségbe érkezik. A szörnyű pillanatokban is csak néhány nyugdíjas tartózkodott otthon.

Borzalmas látvány

Az egyik szomszéd a Borsnak elmondta: éppen a leveszöldséget pucolta a teraszán, amikor figyelmes lett egy elkeseredett ordításra. Mint kiderült: egy fiatal fiú embertelen fájdalmat érzett, hiszen a fészerben gyúlékony anyaggal öntötte le és felgyújtotta magát. Egyelőre nem tudni, hogy szándékosan cselekedett-e így, vagy véletlenül ömlött-e rá a gyúlékony folyadék. A hangra több szomszéd is felfigyelt, akik azonnal értesítették a segélyhívó központot és eloltották a fiút.

„Borzalmas látvány volt! Jani ruházata nagy felületen lángolt”

– mondta az egyik helybéli.

A hívás után perceken belül megérkeztek a mentők. A helikopter csak néhány utcával arrébb tudott biztonsággal leszállni, mentőkocsival szállították odáig. Hamarosan felszállt a légi jármű, és a Honvéd Kórház égési osztályára vitte a fiatalt.

Rohantak a kórházba

Az orvosok hiába tettek meg minden tőlük telhetőt, a fiú sérülései az élettel összeegyezhetetlennek bizonyultak.

Jani szülei is a kórházba siettek, ahol az orvosok este 7 órakor kénytelenek voltak közölni a legrosszabbat: a fiú életét nem tudták megmenteni.

A lap úgy tudja, az utcában mindenki erről beszél, és az okokat ta­lálgatja.

„Szépen élő, dolgos, rendes család. A fiú egyedüli gyermek volt, a hentesként dolgozó apja egy külön szobát is épített neki az ízléses házukhoz. Jani a környéken nem barátkozott különösebben senkivel, de min­dig udvarias volt” – árulta el egy idős hölgy.

Nagymamája után halt

Jani sokak szerint zárkózott gyerek volt, aki a legtöbb időt a nagymamájával töltötte. Testvére soha nem született, csak néhány unokatestvére volt, akikkel tartotta a kapcsolatot.

„Júlia régebben sokat foglalkozott vele, gyakran együtt tanultak. Ők álltak egymáshoz a legközelebb a családban. A nagymama a múlt héten meghalt, hosszú ideje súlyos betegségben szenvedett. A jövő hé­ten kedden lesz a temetése” – csuklott el az egyik szomszédasszony hangja.

Jani nem tudott megbarátkozni a tudattal, hogy a szeretett nagyszülő nincs többé. Az ismerősök értetlenül állnak a fiú halála előtt, mert mint mondják, tele volt energiával. Néha szívesen barkácsolt a kertben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!