maradt a rejtély

2019.07.28. 17:55

Nem találtak új nyomra a harminchat éve eltűnt római lány ügyében

A tudósok csak olyan csontokra bukkantak, amelyek a 19. századból vagy még korábbról származnak.

(FILES) In this file photo taken on May 27, 2012 a demonstrator holds a poster of Emanuela Orlandi reading "Missing" during Pope Benedict XVI's Regina Coeli noon prayer in St. Peter's square, at the Vatican. - The Vatican is opening an internal probe into the case of Emanuela Orlandi, a teenager who disappeared in 1983 in one of Italy's darkest mysteries, and said it will open on July 11, 2019 two tombs within its grounds in the Teutonic Cemetery to see if it holds the girl's remains, after Orlandi's family's lawyer received an anonymous tip-off telling her to look inside the marble-topped grave. (Photo by Filippo MONTEFORTE / AFP)

Forrás: AFP

Fotós: AFP

Több ezer csontot vizsgáltak meg törvényszéki orvosszakértők a vatikáni temetőben, de nem bukkantak semmilyen új nyomra a 36 éve eltűnt Emanuela Orlandi, egy vatikáni alkalmazott lánya ügyében.

A tudósok csak olyan csontokra bukkantak, amelyek a 19. századból vagy még korábbról származnak – közölte vasárnap Matteo Bruni vatikáni szóvivő.

Ezeket a csontokat a hónap közepén találták, amikor a rejtélyesen eltűnt lány után kutattak.

A 15 éves Emanuela Orlandit 1983. június 22-én látták utoljára, amikor távozott egy zeneóráról. Titokzatos eltűnése a legvadabb, főleg a Vatikánnal kapcsolatos összeesküvéselméleteket táplálja, ezért Ferenc pápa személyesen engedélyt adott az 1836-ban elhunyt Sophie von Hohenlohe és az 1840-ben elhalálozott Charlotte Friederike zu Mecklenburg hercegnők sírjának felnyitására július elején.

Az egykori német zarándokok vatikáni temetőjében lévő sírok felnyitását az eltűnt lány fivére, Pietro Orlandi kérte egy névtelen levél nyomán, amely azt állította, hogy

a holttestet ott kell keresni, ahol a Sophie hercegnő sírját díszítő márvány angyal mutatja.

A biztonság kedvéért nemcsak Sophie sírját bontották meg, hanem a közvetlenül mellette fekvőt is, de ott sem találtak semmit.

A sírok felnyitásakor rejtett csontkamrákat is találtak emberi csontokkal, ezeket vizsgálták meg az orvosszakértők.

Az Orlandi-rejtélyben eddig az összes nyom hamisnak bizonyult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!