"Gyuri a hegyről"

2018.05.04. 17:16

Magyar pókeres vitte el a show-t Monte-Carlóban

Györgyi Krisztián egy csapásra meghódította az internetet, miután elég nagyot alakított a versenyen.

Forrás: shutterstock.com

Fotó: VGstockstudio

Bár az EPT Monte-Carlo 5300 eurós nevezési díjú verseny végjátékába olyan nevek jutottak, mint Patrik Antonius, Ole Schemion és David Peters, a show-t egyértelműen a magyar hobbipókeres, Györgyi Krisztián vitte el – olvasható a Póker Akadémia oldalán.

Rögtön az elején nézzük is meg a döntőbe jutás felejthetetlen pillanatait:

Györgyi kirohanása azért sem volt túlzás, mert ezen a ponton a mindössze 5 eurós nevezési díjból minimum 68 300 eurós nyereség lett, ami azt jelenti, hogy az

1500 forintból a legrosszabb esetben is faragott több mint 20 milliót.

A videóban a magyar virtus kirobbanása mellett az is szót érdemel, ahogy a vetélytársak megtapsolják, valamint a kommentátorok a Közönséges bűnözők című filmben felbukkanó, magyar nyelven káromkodó maffiózót, Keyser Sözét látják benne.

Amikor már azt hihették, hogy nincs feljebb, a magyar pókeres megmutatta, hogy nagyon is van. Olyan elképesztő, szinte lehetetlen helyzetből hozta ki magát győztesen, amelyet már most a torna klasszikusának tartanak.

Györgyinek a leosztás nagyon rossz lapokat (treff 7, pikk 2) hozott, ellenfelének pedig épp ellenkezőleg, szinte a legerősebbeket (káró Á, pikk K). Na, ekkor jött az, amire sem az asztalnál ülők, sem a kommentátorok nem számítottak. A magyar hozta a partit, és ráadásként még a lapjait is megmutatta a társaságnak. Senki nem hitt a szemének.

Györgyi Krisztián végül az ötödik helyen esett ki a versenyből, ezzel egy egészen szép kis összeggel, 185 ezer euróval távozott.

Borítókép: illusztráció

Shutterstock / VGstockstudio

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!