kitartás, szeretet

2018.02.15. 19:02

Egy évig tekertek, hogy lássák síakrobata fiukat

Mischa Gasser svájci síakrobata édesapja és mostohaanyja egy év alatt 17 ezer kilométert tett meg kerékpáron, hogy a phjongcshangi téli olimpián megnézzék fiuk versenyét.

Switzerland's Mischa Gasser competes in the Men's Freestyle Skiing Aerials qualifications at the Rosa Khutor Extreme Park during the Sochi Winter Olympics on February 17, 2014. AFP PHOTO / JAVIER SORIANO / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Javier Soriano

„Amikor megérkeztünk, és láttuk, ahogy a fiam várt bennünket, az nagyon meghatott minket. Nincsenek rá szavak” – mondta a Reuters televíziónak az 55 éves Guido Huwiler. Felesége, az 57 éves Rita Ruttimann elárulta: a mindennapos kerékpározás volt a legnehezebb.

A pár tavaly februárban indult el a Zürichtől 70 kilométerre lévő Oltenből, és húsz országon mentek keresztül, mielőtt kedden megérkeztek Phjongcshangba.

A vállalkozó kedvű pár elmondta: az út legfárasztóbb szakasza a Pamír hegység volt a 4000 méter fölötti magasságával. A kínai határnál pedig az egész út végkimenetele egy hajszálon múlt: nem akarták ugyanis elfogadni Guido Huwiler vízumát, aki addigra már bozontos szakállt növesztett, és nem akarta levágni.

A házaspár a nulla Celsius fok körüli dél-koreai időjárás ellenére a szabadban táborozik, méghozzá a Bogvang Phoenix Havas Parkban, ahol a síakrobaták versenyeit rendezik.

„Az a legfontosabb, hogy a fiam álma megvalósul. Én csak szerettem volna a közelében lenni, amikor átéli ezt a pillanatot” – hangsúlyozta Huwiler, akinek emlékei szerint fia négy-öt éves korától arra vágyott, hogy az olimpián versenyezzen.

A 26 éves Mischa Gasser szombaton férfi ugrásban indul, a versenyszám döntőjét másnap rendezik. A svájci sportoló négy évvel ezelőtt, Szocsiban a 18. helyen végzett.

Borítókép: A síakrobata Mischa Gasser Phjongcshangban.

AFP PHOTO / Javier Soriano

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!