Tádzsikisztánban nem működnek a keresők

2019.05.21. 14:51

Viszlát, internet, blokkolták a hozzáféréseket

Amire még nem volt példa: a tádzsik hatóságok letiltották a hozzáférést az összes nagy keresőoldalhoz, jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség.

„A kormány hozta meg a döntést, (...) a hozzáférést blokkolták az egész országban” – közölték az orosz hírügynökséggel az Intercom nevű cégnél. Hasonló magyarázatot adtak a TASZSZ-nak más internetes vállalatok is.

A hatóságok nem adtak tájékoztatást

Az orosz hírügynökség megjegyzi, hogy a tádzsik hatóságok

már a vasárnapi fegyenclázadásról szóló első értesülések után korlátozták a hozzáférést

számos internetes és közösségi oldalhoz.

Blokkolták a hozzáférést az olyan, Tádzsikisztánban népszerű oldalakhoz, mint például a Facebook, az orosz Odnoklassznyiki (Osztálytársak) és VKontaktye (Kapcsolatban), de elérhetetlen a YouTube videomegosztó portál és a Google számos szolgáltatása, köztük a technológiai óriáscég keresőrendszere, online fordítója és a GTalk üzenetküldő szolgáltatás is.

A TASZSZ megjegyzi, hogy a volt Szovjetunió egyik legdélebben fekvő, közép-ázsiai utódállamában időnként korlátozzák az internethez való hozzáférést a hatóságokkal szembeni éles bírálatokat vagy a súlyos incidenseket követően.

A tádzsik fővárostól, Dusanbétól mintegy 20 kilométerre keletre fekvő Vahdat városának fegyenctelepén vasárnap tört ki fegyenclázadás, amelyben meghalt huszonkilenc rab és három fegyőr.

A dusanbei igazságügyi minisztérium és egy meg nem nevezett hatósági forrás hétfői közlése szerint a zavargások szervezői az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezettel álltak kapcsolatban.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!