Keringési és cukorbetegeknek segít

2019.04.30. 11:55

Végtagmentő ingyenes alkalmazás okostelefonokra

A MEROVA módszer több ezer végtagot mentett meg az amputációtól az elmúlt huszonöt évben.

A most elkészült applikáció célja a cukorbetegség és a vénás keringési betegségek szövődményei miatt veszélyeztetett végtagok megmentése, a módszer elterjesztése, a Magyarországon élő cukorbetegek megfelelő tájékoztatása.

Lehetőleg megelőzni az amputációt

Sajnos, az ismert adatok alapján Magyarország élenjáró az amputációk számában Európában és a világon is, holott e végtagvesztések jelentős része indokolatlan.

Az alkalmazás a betegadatok elemzése után személyre szabott és általános javaslatokat egyaránt ad, elindítja a virtuális asszisztenst is, ami időszakos figyelmeztetésekkel látja el a felhasználót.

A MEROVA módszer következetes betartásával az amputáció elkerülhető

A módszer kidolgozását huszonöt év klinikai gyakorlat tapasztalata tette lehetővé, és több ezer végtag megmentése igazolja.

A módszerben foglalt, lépésről lépésre követhető feladatsor biztosítja a betegek és orvosok számára a cukorbetegség és egyéb betegségek szövődményei által veszélyeztetett végtagok megmentésének lehetőségét, segíti a betegek tájékoztatását, ami alapvető feltétele a hosszú távú eredményességnek.

A Végtagmentő elérhető Androidra és iOS-re is.

Természetesen nem helyettesíti az orvosi kezelést, csupán kiegészítésként tanácsokkal látja el és megkönnyíti a cukorbetegséggel való együttélést. Cukorbetegség esetén minden esetben orvoshoz kell fordulni és követni az utasításait.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!