letartóztatás jár érte

2019.04.13. 19:34

Újabb országban tiltották be az ismert játékot

A szülők és a rendőrség szerint elvonja a diákok a figyelmét és erőszakossá tehetik a gyerekeket.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Intherayoflight

Az elmúlt bő fél évben szinte semmit sem lehetett hallani a mostani battle royale őrületet elindított Playerunknown's Battlegroundsról, részben mivel riválisok egyre irrelevánsabbá teszik. A számítógépes változata a játékosok átlagos számát tekintve tavaly januárban volt a csúcson, azóta trendszerűen csökken a népszerűsége, bő egy év alatt nagyjából harmadára zsugorodott a játékosbázisa.

Ettől függetlenül valamiért mintha hirtelen divattá kezdett volna válni a PUBG betiltása, egy rövid indiai huzavona után most a nepáli rendőrség csapott le rá – írja cikkében az origo.hu. Ennek oka, hogy egyre több olyan beszámoló érkezett a szülőktől és az iskoláktól, miszerint a PUBG elvonja a diákok a figyelmét, továbbá agresszívvá teszi őket.

A rendőrség pszichiáterekkel is konzultált a játékról, ők azon az állásponton voltak, hogy az erőszakos videojátékok a való életben is erőszakossá tehetik a gyerekeket. Ezt ugyan tudományos kutatásokkal garantáltan nem tudták alátámasztani, de érthető, hogy a rendőrség nem kezdett el vitatkozni velük.

További érdekesség, hogy nem csak az internetszolgáltatóknak kell letiltaniuk a játék szervereihez való csatlakozást: a rendőrség letartóztatással fenyegeti az olyan játékosokat, akik valamilyen módon a tiltás ellenére játszanak a PUBG bármely verziójával.

Az viszont nem világos, hogy a rendőröknek milyen jogcímen kell elvinniük a tetten ért gamereket, ebből fakadóan pedig milyen büntetésre számíthatnak.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!