Szavazásértékelés

2020.01.16. 10:50

Olvasóink többsége nem tiltaná be a kiskorúak mobilozását

Egy amerikai szenátor szerint a 21 év alattiak nem elég érettek a mobiltelefon-használathoz. Ennek kapcsán tettünk fel kérdést olvasóinknak.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Syda Productions

E heti szavazásunkban azt kérdeztük olvasóinktól, betiltanák-e a kiskorúak mobilozását.

Kérdésünk apropóját az adta, hogy John Rodgers amerikai szenátor törvényjavaslatot nyújt be a jogalkotóhoz, amely betiltaná a mobiltelefonok használatát a 21 éven aluliaknak.

A vermonti demokrata politikus törvényjavaslatában az áll, hogy

„a fiatalok mobiltelefon-használatának veszélyes és életveszélyes következményeit nézve egyértelmű, hogy a 21 év alattiak nem elég érettek ahhoz, hogy biztonságosan használják az eszközöket”.

[eweb-voting id="2990022"]

Kezdjük azzal a válaszlehetőséggel, amely a legkevesebb szavazatot kapta, 14 százalékot: Ugyan már! Miféle kőkori hozzáállás ez?

Egyébként maga John Rodgers sem szavazná meg a törvényjavaslatát, pusztán megpróbál rámutatni a mobiltelefon-használatának veszélyeire.

A voksolók 31 százaléka egyetért azzal, hogy a kiskorúak ne használjanak mobiltelefont. Szerintük töltsék értelmes dolgokkal a szabadidejüket.

A szavazók több mint a fele 55 százaléka nem tiltaná be a kiskorúak mobilozását. Ők határozottan úgy gondolják, a szülők dolga, hogy féken tartsák gyermekeik kütyühasználatát.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!