Előre a múltba

2019.09.16. 21:00

Nem hisszük el, milyen zenelejátszót dob piacra a Sony

Bár a legfiatalabbak nem láthatták, ők is tudnak az első walkmanről, ami valóban új korszakot nyitott a zenehallgatásban.

Negyven éve, 1979-ben dobta piacra a Sony az alábbi képen látható készüléket:

A Sony történetének egyik legnagyobb sikere lett a walkman, az elemes, hordozható, kazettás magnó. Meglehet, a hangzása nem volt tökéletes, de innét kezdve lehetett bárhol – villamoson és repülőgépen – zenét hallgatni. Annyira népszerű volt, hogy műfajt teremtett, s márkanévtől függetlenül az összes továbbfejlesztett vagy éppen utánzó sétálómagnót egyszerűen csak walkmannek nevezték.

És újra itt van!

Az évforduló alkalmából a Sony egyesítette a retro életérzést és a mai technikát, s elkészítette a hagyományos modelljei mellé az NW-A100TPS-t. Ez Android rendszert futtat, de olyan virtuális kezelőfelületet és tokot kapott, mint a valahai kazettás walkman.

A kütyü 16 GB-os háttértáráról analóg és Bluetooth fejhallgatóval hallgatható felső kategóriás minőségben a zene, működését 3,6 hüvelykes érintőképernyőn szabályozhatjuk. Akkumulátora 26 órás üzemidőre képes.

The NW-A100TPS is " target="_blank" rel="noopener">@Sony's 40th anniversary celebration of the Walkman brand.

Love the retro-look soft case around the music player, and the cassette tape screen saver!

It's a limited edition, and I bet they will be hard to come by..." target="_blank" rel="noopener">#IFA2019 pic.twitter.com/qx93wpsXiQ

Decemberben kerül az üzletekbe a berlini IFá-n bemutatkozott digitális lejátszó.

 

Borítóképünk illusztráció: Sony

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!