Otthonokba tervezték

2019.03.22. 15:24

Magyarországra értek a Samsung idei QLED TV-i

A koreai óriásvállalat prémium több QLED 4K televíziója márciusban, a QLED 8K széria új 82 colos tagja pedig áprilisban landol.

A különböző méretekben elérhető QLED 4K és 8K televíziók mesterséges intelligencia alapú képfeldolgozással biztosítják a minőségi képet.

A Samsung 2019-es QLED TV sorozatában összesen több mint húsz 4K modell található, amelyek 43 és 82 colos közötti méretekben érhetőek el. Ezeken felül a QLED 8K portfolió is bővül az új 82 colos Q950R modellszámú 8K TV-vel.

A tévépiacot idén jól láthatóan az ultranagy méretű eszközök uralják

A nagy betekintési szöget nyújtó QLED TV-ben a háttérvilágítás fénye egyenletesen oszlik el a képernyőn a továbbfejlesztett panelstruktúrának és algoritmusoknak köszönhetően. Kompatibilisek a HDR10+ technológiával.

A Direct Full Array megoldással minden jelenetet külön elemeznek, és ennek megfelelően jelenetenként szabályozzák a háttérvilágítást, a kontrasztot, valamint a fekete szín mélységét.

A képminőséget érintő számos fejlesztés mellett a Samsung saját fejlesztésű Quantum Processzorával is rendelkeznek, amely a QLED 4K, valamint a QLED 8K sorozat összes modellje esetében,

minden egyes jelenetnél Mesterséges Intelligencia (AI) alapú képfeldolgozással tökéletesíti a képet.

A Quantum Processzor mellett olyan úttörő funkciók teszik a QLED TV-k intelligens felületét még könnyebben kezelhetővé, mint a megújult Bixby (igaz, csak angolul), melynek köszönhetően a felhasználók még egyszerűbben irányíthatják a televízióikat.

Ha épp nincsenek aktív használatban, a Háttér Módnak köszönhetően azonnali hozzáférést biztosítanak olyan hasznos információkhoz, mint a pontos idő, az aktuális időjárás és a legfrissebb hírek, s a felhasználók emellett fényképeket és műalkotásokat is megjeleníthetnek a képernyőn, saját ízlésükre formálva otthonukat.

Borítókép: Samsung

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!