2023-ban piacra kerülhet

2020.01.25. 06:00

Kicsi ez az autó, de repül

A Harry Pottertől a The Jetsons című sorozatig a repülő autók a legtöbb sci-fi sikerfilm alapkövei voltak. Lassan valósággá válhatnak.

Forrás: Shutterstock

A világ legkisebb repülő autóját már a levegőben is teszteli egy japán startup, a SkyDrive Inc. A teszt a keleti országban található Nagoya település melletti fedett létesítményben már megkezdődött – írta a Mirror alapján a hirado.hu.

Az autó a földön 3,6 méter hosszú és 1,7 méter széles, de az utóbbi paraméter repüléskor 3,1 méterre nő. A kétszemélyes jármű a földön 60 km/h-val haladhat, a levegőben pedig – legfeljebb 50 méteres magasságban – 100 km/h-s sebességgel is repülhet.

Bár repülő autójuk még csak az első pilótás tesztrepülésén van túl, a SkyDrive-nak ambiciózus ütemterve van a projekt megvalósítására. Szerintük a járgány már 2023-ban kereskedelmi forgalomba kerülhet, s 2026-ig megkezdődik a tömeggyártása is.

A SkyDrive-nak komoly vetélytársai vannak, a hasonló projekteken dolgozó cégóriások sorában ott van többek közt a Boeing, az Uber és a Porsche.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!