Mire vágytál

2019.02.20. 12:04

Idén mit várnak, és helyette mit kapnak az okostelefon-felhasználók

Sajnos nem mindig esik egybe a kettő: a gyártók rendre fejlesztenek olyan funkciókat, amiket szinte senki sem akart.

Fotó: Shutterstock

És cserébe: a felhasználók sokasága igényel megoldásokat, amelyeket sohasem látnak viszont. Láthatóan ritkán igyekeznek teljesíteni a felhasználói fórumok kívánságlistáját, inkább a saját elképzeléseik után mennek.

Pár napon belül kezdődik a barcelonai Mobile World Congress (MWC, Mobil Világkongresszus), melynek legnagyobb ígérete a (még csak korlátozottan használható) 5G és a rendhagyó technikai mutatvány, az összehajlítható telefon lehet.

A vásárlók kényelmi szolgáltatásokat akarnának

Míg a gyártók egy-egy új okostelefon bemutatásakor néha hajlamosak elmerülni a marketing-szakzsargonban, a Morning Consult közelmúltbeli felmérése rámutatott arra, hogy a vevők technikai csodáknál sokkal praktikusabb és hétköznapibb szolgáltatásokra vágynak.

Mint a Statista diagramja mutatja (zöld), leginkább hosszabb élettartamú akkumulátort, könnyű használhatóságot, nagy tárhelyet, tartósságot és jó kamerát akarnak.

Látható, hogy az okostelefonos csúcstechnológia legújabb fejlesztései (piros), köztük a különféle fitnesz, arcfelismerő alkalmazások, az AR (az angol augmented reality, kiterjesztett valóság), valamint a VR (virtual reality, azaz virtuális valóság, a szoftverek által vetített nem valós, mesterséges világ) látványos fejlesztései valójában hidegen hagyják a többséget.

A kereskedelmi háborúzás, az okostelefon-piac telítettsége mellett meglehet, a fogyasztói igények figyelmen kívül hagyása is magyarázhatja az új telefonok iránti viszonylagos érdektelenséget.

Jó nekem a tavalyi is, mondja a vevő, ha alig talál számára valóban fontos új szolgáltatásokat az egyre drágább és drágább készülékekben.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!