Tippek-trükkök

2020.12.07. 18:39

Hasznos funkciók az okostelefonon, amelyekről sokan nem is tudnak

Számos olyan megoldás rejtőzik a mobilokban, amelyek kevéssé ismertek, pedig igen hasznosak lehetnek.

Forrás: Samsung

Kiterjesztett valóság

A kiterjesztett valóság (Augmented Reality, AR) a legtöbbeknek talán csupán a népszerű, szabadban sétálós játékot juttatja eszébe, de a technológia ennél jóval többre képes.

A virtuális térben az okostelefon kamerájával a felhasználók

lemérhetnek különböző tárgyakat, és rajzolhatnak valós időben, így az AR használható akár lakberendezésre vagy tervezői feladatokra is.

A Samsungokon az AR élményekhez elég bekapcsolni kamerát, majd kiválasztani az opciók közül az AR Zóna alkalmazást. A Bixby Vision segítségével akár hosszabb írott szöveg is beolvasható és lefordítható. A kamerát egy megvásárolni kívánt tárgyra irányítva, a fejlett okoseszköz felismeri a terméket, így a felhasználók akár vásárolhatnak is ezen keresztül.

Napi rutin

Az okostelefonok ma már képesek felismerni a felhasználó napjainak szabályszerű ismétlődéseit és a működésüket ehhez igazítani. Ez sokkal többet jelent a megszokott naptáralkalmazásnál.

A készülékek

képesek megjegyezni, például, milyen zenék szólnak az egyes napszakokban, vagy mikor van általában lehalkítva a telefon.

A pörgős, üzleti környezetben dolgozó felhasználók számára ideális megoldás lehet, hogy néhány apróságban az eszközre bízzák az irányítást, míg ők a fontos dolgokra koncentrálnak.

A csúcskészülékeken a Bixby Rutinok rengeteg lehetőséget biztosítanak arra, hogy a beállításokat teljesen a napi rutinhoz igazítsák a felhasználók.

Okos felvételek

Egy okostelefon kamerája ma már képes teljesen kiváltani egy profi fényképezőgépet. A felvételek elkészítése azonban jóval egyszerűbb lehet mobilon, hiszen a készülék segít megtalálni a legjobb beállításokat.

A legtöbb készülék képes felismerni az egyes jeleneteket, és mesterséges intelligencia segítségével ehhez igazítani a kamera működését. A Samsung Galaxy S20 FE készülékeken elérhető az Okos felvétel mód is, amely

egy rövid felvételből készít többféle fotót- és videót is, amelyek közül a felhasználók választhatják ki a kedvencüket.

Az időzítő használatára is léteznek egyedi megoldások, ilyen például a tenyérjelzés, amellyel a felhasználók egyetlen gombnyomás nélkül is elindíthatják a felvételt.

Telefonkeresés

A legújabb okostelefonokon már elérhető az ultra szélessávú (UWB) technológia, amely számos új felhasználási lehetőséget biztosíthat. Ilyen a SmartThings Find szolgáltatás is, amellyel

megtalálhatók az eltűnt telefonok, tabletek vagy okosórák, még akkor is, ha azok offline állapotban vannak.

A keresett okostelefon pontos helye megjelenik egy térképen, amikor pedig a felhasználók az eltűnt eszköz közelébe érnek, kiválaszthatják a hangjelzés funkciót, vagy a kiterjesztett valóság alapú Közeli Keresés lehetőséget is. Nincs több kanapé alatt eltűnt telefon, iskolában felejtett tablet vagy túlzottan biztonságos helyre elpakolt okosóra.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!