Az új iPhone 11 nem érintett

2019.09.30. 11:53

Feltörhető több száz millió iPhone a 4S-től az X-esig

Kínos hír került napvilágra az axi0mX nevű kutatótól. Felfedezte a hibát, amivel a legújabb kivételével gyakorlatilag az összes iPhone meghekkelhető.

Peking, 2019. március 23. Tim Cook, az Apple amerikai számítástechnikai cég vezérigazgatója elõadást tart egy pekingi gazdasági fórumon 2019. március 23-án.

Forrás: MTI/AP

Fotó: Ng Han Guan

A Twitteren tette közzé " target="_blank" rel="noopener">axi0mX a biztonsági rést (szakadékot?), írja a The Verge.

EPIC JAILBREAK: Introducing checkm8 (read „checkmate”), a permanent unpatchable bootrom exploit for hundreds of millions of iOS devices.

Most generations of iPhones and iPads are vulnerable: from iPhone 4S (A5 chip) to iPhone 8 and iPhone X (A11 chip). https://t.co/dQJtXb78sG

Éppenséggel az iPhone egyik biztonsági javítását próbálgatva vette észre, hogy az általa checkm8-nek hívott sérülékenység kihasználásával jailbreakelhető, azaz feltörhető a legtöbb iPhone rendszerbetöltője. Mivel a rendszerbetöltő a hibás, nem is lehetséges szoftverfrissítéssel javítani a problémát.

A sebezhetőség ugyan az iPhone 4-től az iPhone X-ig minden Apple okostelefont érint, de a legújabb iPhone 11-esek már védettek. Természetesen axi0mX nem tette közzé, hogy miként lehet feltörni az iPhone-okat, csak a lehetőségre figyelmeztetett.

Az Apple egyelőre még nem reagált a hírre.

Borítókép: MTI/ EPA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!