Új győztes

2020.04.02. 17:14

Íme, a világ legjobb okostelefonos kamerája

Egy hete mutatták be a Huawei P40 Pro okostelefont: a DxOMark független kameratesztelő portál az eddigi legmagasabbra; 128 pontra értékelte a kameráját.

Forrás: Huawei

A Google rendszeréről le lehetett tiltani a Huawei új zászlóshajóját, ettől még a DxOMark a szokásos alapos tesztjének vetette alá a mobilt – és győztesnek kiáltotta ki.

Ezen az oldalon nem csak a laboratóriumi pontosságú teszt részleteiben lehet elmélyedni: érdemes a fotókat átböngészni, amelyeken a DxOMark összeveti – az azonos időpontban és egyező körülmények között készített – többi dobogós mobil képeit a kínai gyártóéval. (Ami jelen esetben persze pontatlan fogalmazás, hiszen mindhárom dobogós készülék kínai gyártmány.)

Az itt olvasható hírünkben bemutatott P40 Pro-ban használt Ultra Vision Leica Quad kamerás rendszerének pontszámát még egyik okostelefon kamerája sem érte el.

A P40 Pro 5x-ös optikai zoommal, 10x-es hibrid zoommal és 50x-es digitális zoommal rendelkezik, és most először a periszkópos kamera is RYYB színszűrőt kapott, mely növeli a fénybefogadást és a zoommal készített képek minőségét.

Az előlapi 32MP-es szelfikamera és az infravörös mélységkamera az autofókuszt és bokeh-szimulációt is támogatja. Az IR arcfelismerő a fényviszonyoktól függetlenül garantálja a biztonságos feloldást.

A P40-sorozat újdonsága a Huawei Golden Snap, egy új galériafunkció, melyben a mesterséges intelligencia egy mozgóképből választja ki a legjobb képkockákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!