Startupoknak segít

2020.03.31. 13:44

Elindította a régió első virtuális mentorprogramját a Design Terminal

A tavaszi mentorprogramban kiemelt hangsúlyt kap, hogy miként élhetik túl a válságot a vállalkozások.

Forrás: Design Terminal

Az inkubációs program az online térbe költözik, ez azonban a közösségépítésben sem akadályozza majd a társadalmi kihívásokra innovatív megoldást kínáló startupokat.

Magyarország és a régió első Virtuális Mentorprogramját indítja el hamarosan a Design Terminal. A válság a DT-t is arra sarkallta, hogy a cégre jellemző, folyamatos innovációs attitűdön és termékfejlesztésen túl is gondolkozzon olyan konstrukciókban, melyek újszerű, a helyzethez igazított megoldást kínálnak.

A zászlóshajónak számító Mentorprogram a korábbi években már több mint ötven startupot támogatott.

A tavaszi szemeszter rendhagyó módon az online térbe költözik, a szervezők pedig már meg is alkották az ehhez szükséges stratégiát és biztosítják a technikai hátteret ahhoz, hogy a világ különböző pontjain tudják mentorálni a startupokat. Ez utóbbira volt már precedens egy pár héttel korábbi " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Demo Day kapcsán, ahol szintén a megváltozott körülményekre kellett igazítani a terveket, és a fizikai tér könnyebbsége helyett online formában garantálni a zökkenőmentes lebonyolítást és biztos nézettséget. A résztvevőket kizárólag online platformok kötötték össze, a közönség pedig fennakadás nélkül tudta otthonról követni a történéseket.

A tavaszi mentorprogramban hangsúlyosan keresik a választ, hogyan érdemes reagálni hirtelen és váratlanul jelentkező, rendkívüli helyzetekre, krízisekre és ellenállóbbá alakítani a vállalkozást. A startupok képet kapnak arról is, miként alakítsák át üzleti modelljüket, hogyan motiválják a csapatukat otthonról. Szintén kiemelt jelentőséget kap a virtuális közösségépítés a stratégiában, s természetesen nem hiányozhatnak ezek mellett a korábbi elemek sem a három hónapos, intenzív vállalkozásfejlesztési programból.

A Design Terminal legfőbb célja most is az, hogy megadja a szükséges lendületet a startupoknak, inspirálja a környezet és fenntarthatóság, egészség és jólét, képzés és foglalkoztatás, valamint a mobilitás témakörében indított vállalkozásokat. Emellett mentőövet nyújtson ahhoz, hogy lehetőségként tekinthessenek a kialakult helyzetre, így továbbra is innovatív megoldást tudjanak kínálni a felmerülő társadalmi kihívásokra.

A Design Terminal Mentorprogramjáról

A DT termék-, és üzletfejlesztésben, kommunikációban, értékesítésben, pénzügyi tervezésben nyújt segítséget, de szervezeti és jogi hátterükre vonatkozóan is kapnak iránymutatást és tanácsokat a startup vállalkozások. A program erőssége a hazai és nemzetközi szakemberekből álló mentorcsapat, akik közreműködésével nagy szerepet kap a csapatok igényeire szabott, egyéni mentorálás. Az inkubáció során online workshopokon és közösségépítő programokon is részt vesznek a startupok.

Ezek a képzések hozzásegítik a csapatokat, hogy készek legyenek potenciális befektetők bevonására. A csapatoknak közösségi iroda biztosított, kapcsolatot építhetnek hazai és külföldi befektetőkkel, valamint a Design Terminal vállalati partnereivel. A tavalyi évhez hasonlóan idén is kiemelt figyelmet kapnak a női startup alapítók, 2020-ban is folytatódik a főleg női vállalkozókra fókuszáló eseménysorozat, a Womentoring.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!