Biztonsági mentés

2021.04.26. 15:02

Elég a Facebookból? Így menthetjük ki az adatainkat

Aki megunta a napi híreket, hogy éppen hány millió Facebook-fiók adata szivárgott ki, vagy már sokszor okozott bosszúságot neki a közösségi oldal, némi fáradozás árán kimentheti az adatait, képeit, videóit.

Forrás: Shutterstock

Még ha nem is annyira közismert, adatainkat a saját számítógépünkre már évek óta le lehet tölteni – nem feltétlen azért, mert ki akarunk lépni a közösségi oldalról, hanem például biztonsági mentésként.

A folyamat némi türelmet és időt kíván.

Lépjünk a Facebook-fiókunkban a Beállítások és adatvédelem / Beállítások / A Facebook-adataid / Saját információ letöltése menüpontba. A jobbra megjelenő „Megtekintés” gombra kattintva nem csak „megtekinteni”, hanem letölteni is tudjuk a kiválasztott tartalmakat.

A minap a Facebook újabb mentési lehetőséget tett lehetővé: más,

a közösségi oldaltól független oldalakra, tárhelyekre is át lehet vinni az adatainkat.

A Beállítások és adatvédelem / Beállítások / A Facebook-adataid / Az adataid másolatának átvitele opcióban a „Megtekintés” kattintásával lehetővé válik az adatok átvitele más oldalakra.

A képek és videók átvihetőek a Dropboxba, Google Fotókba, vagy a nálunk kevésbé ismert Backbaze B2-re (10 GB ingyen), Koofr-re (szintén 10 GB ingyen); a bejegyzések Wordpressbe, illetve Google Docs-ra.

A művelet nem lesz rövid, de az integráció révén adatainkat egy másik platformon tudjuk – talán nagyobb biztonságban – tárolni. A Facebook azt ígéri, további mentési lehetőségeket is megnyit előfizetőinek.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!