Járvány

2020.04.25. 18:00

Csinosan megszedte magát a Netflix a járványon

Nyilván nem mondjuk, hogy örülnek neki, de akadnak, akik kifejezetten jól jártak az emberek kényszerű bezártságával.

Forrás: Shutterstock

Annyi bizonyos, hogy a legismertebb streaming-szolgáltató példátlan növekedést produkált a járvány eddig eltelt ideje alatt: ehhez elég a Statista ábrájára pillantani.

Infographic: Netflix Sees Unprecedented Growth Amid Pandemic | Statista

A Netflix legfrissebb negyedéves számai szerint a streaming óriás több előfizetőt vonzott az elmúlt három hónapban, mint eddigi története alatt. Közel 16 millióan iratkoztak fel a szolgáltatásra az első negyedévben, ami több mint kétszerese annak, amit a Netflix a januári válság előtt jósolt.

Március végéig a társaság világszerte 182,9 millió fizetett streaming előfizetővel rendelkezett, és várhatóan június végére eléri a 190 milliót.

Figyelembe véve a tragikus körülményeket, amelyek között a cég ezt a rekordot elérte, értékelni kell, hogy a Netflix milyen higgadt hangot üt meg.

Részvényeseinek írt levelében elismerte ugyan, hogy szerencsés szerep jutott számára a válságban, de visszafogottan fogalmaz:

„Soha nem láttunk ilyen bizonytalan, nyugtalanító jövőképet”

– olvasható a levélben.

„A koronavírus a világ minden sarkába eljutott, és széles körű tesztelés és oltás hiányában senki sem tudhatja, mikor ér véget ez a szörnyű válság. Mi a Netflixnél tisztában vagyunk azzal, hogy szerencsések vagyunk, hogy az otthonukban tartózkodó emberek számára is értékelhető szolgáltatást kínálunk, amelyet távolról, minimális zavarokkal tudunk működtetni rövid és középtávon.”

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!