Megy a család

2021.06.08. 06:00

Az öccsét is magával viszi Jeff Bezos az űrutazására

Bezos mellett az öccse, Mark és egy még jelenleg is tartó online licit majdani győztese is részt vesz a Blue Origin űripari vállalkozás első emberes űrutazásán.

This April 24, 2015 handout photograph obtained courtesy of Blue Origin shows Jeff Bezos, founder of Blue Origin, at New Shepard's West Texas launch facility before the rocket's maiden voyage. - The two companies leading the pack in the pursuit of space tourism say they are just months away from their first out-of-this-world passenger flights -- though neither has set a firm date. Virgin Galactic, founded by British billionaire Richard Branson, and Blue Origin, by Amazon creator Jeff Bezos, are racing to be the first to finish their tests -- with both companies using radically different technology. (Photo by HO / BLUE ORIGIN / AFP) / With AFP Story by Ivan COURONNE: First space tourist flights could come in 2019 == RESTRICTED TO EDITORIAL USE / MANDATORY CREDIT: "AFP PHOTO / BLUE ORIGIN" / NO MARKETING / NO ADVERTISING CAMPAIGNS / DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS ==

Forrás: AFP

Fotó: AFP

„Az űrből látni a Földet megváltoztatja az embert, a bolygóhoz való viszonyt. Csak egyetlen Föld van” – írta romantikus hangvétellel Instagram-posztjában az amerikai üzletember, aki – mint közölte – ötéves kora óta álmodik űrutazásról.

A videón mint két marhacsordát terelő cowboy lovagolnak a rakétához.

Az Amazon-alapító Bezos-féle űripari vállalkozás

július 20-ra, az Apollo-11 holdraszállásának napjára hirdette meg első emberes űrutazását a New Shepard űrhajóval,

egy rakéta-kapszula kombóval. A kapszula háromszor olyan magas, mint egy Boeing-747-es repülőgép és a legnagyobb, amely valaha is megjárta a világűrt.

A tízperces úton az űrhajó mintegy 100 kilométer magasra viszi fel az utasokat, ahol azok láthatják a Föld görbületét és megtapasztalhatják a súlytalanságot. A kapszula ejtőernyővel tér vissza a Földre.

Az űrhajón hat embernek van hely, de egyelőre nem tudni, hogy ki lesz a többi utas.

A űrtúra egyik helyére árverést hirdettek, a szombatig tartó liciten

jelenleg 2,8 millió dollár a legmagasabb ajánlat.

A világ 143 országából csaknem 6000 ajánlat érkezett eddig a szuborbitális űrkirándulásra.

Bezos, a világ egyik leggazdagabb embere februárban bejelentette, hogy július 5-én távozik az Amazon internetes óriáscég elnök-vezérigazgatói posztjáról, hogy több ideje legyen más dolgokra, köztük a Blue Origin nevű űrcégére.

Jeff Bezoson kívül két másik milliárdos, Elon Musk és Richard Branson is milliárdokat költ rakétafejlesztésre, de

Bezos az első, aki személy szerint az űrbe repül egy saját cége által fejlesztett űrhajóval, a Blue Originnal,

amely eddig 15 tesztrepülést végzett, de egyet sem emberrel a fedélzeten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!