Járvány

2021.03.07. 20:48

A webáruházak működését nem befolyásolja a korlátozás

Az e-kereskedők szakmai szervezete szerint vásárolni mind a futárcégeken keresztül, mind az átvételi pontoknál zavartalanul lehet a következő hetekben is.

Young couple use credit card for online shopping on internet website at home. Number on the credit card is mock up. No personal information shown on the credit card. Online business shopping concept.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Blue Planet Studio

A csomagküldő internetes kereskedelmi vállalkozások (webáruházak) kisebb kivételekkel zavartalanul működhetnek a koronavírus-járvány megfékezését szolgáló korlátozások szigorítását követően, március 8. után is – ismerteti az Ecommerce Hungary érdekképviseleti szervezet az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Az e-kereskedők szakmai szervezete szerint vásárolni mind a futárcégeken keresztül, mind az átvételi pontoknál zavartalanul lehet a következő hetekben is, az egészségügyi előírások betartásával a személyes átvétel nem kockázatos. A vásárlóknak és az eladóknak ugyanakkor figyelembe kell venniük, hogy egyes átvevő pontok zárva lehetnek március 22-ig – tették hozzá.

A közhasznú társadalmi szervezetként működő Ecommerce Hungary csaknem 200 taggal a magyarországi e-kereskedelem legfontosabb szakmai társasága – olvasható az egyesület honlapján. A tagságuk nem csak vállalkozásokból áll, intézmények és magánszemélyek is vannak köztük.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!