elkerülhetetlen

2021.05.16. 10:12

A járvány hatására általánossá vált a digitális továbbképzés

Széles körben elérhetővé váltak a digitális képzések és az elektronikus tananyagok, amelyek gyakorlatiasak, könnyen elsajátíthatók.

Woman on remote work or online education, using laptop computer, making notes, indoors at office or home at daytime. Online business, young professional at workplace. Working from home.

Forrás: Shutterstock

Fotó: EA March

A digitalizáció elmúlt időszakban tapasztalt gyorsulásának hatására jelentősen átalakul a munkavállalók képzése. A szakértők a felmérések alapján egybehangzóan arra jutottak, hogy

az egyik legfontosabb változás a munkavállalók szemléletváltása.

Az elmúlt időszak tapasztalatai felerősítették az új ismeretek és az egyre önállóbb feladatvégzés iránti munkavállalói igényt – írja a Magyar Nemzet.

A másik jelentős változás, hogy széles körben elérhetővé váltak a digitális képzések és az elektronikus tananyagok, amelyek gyakorlatiasak, könnyen elsajátíthatók. A KBC-csoport arra emlékeztetett, a bankszektor az egyik leg­gyorsabban alkalmazkodó terület, így itt a digitális oktatás is fontos szerepet kap.

A digitális képzéseknek három variációjával találkozhatnak a pénzintézetek alkalmazottai a tréningeken: az önállóan elsajátítható e-learning tananyagok mellett helyet kapnak az ­online közösségi képzések és a tudásmegosztó fórumok, valamint az interaktív programok, alkalmazások is.

Ez az úgynevezett blended learning, kombinált tanulás. A különböző technikák egymást követően vagy kiegészítve jelennek meg.

Az ötven-hatvan fős elméleti előadás után a gyakorlati részen már csak hat-nyolc fős foglalkozásokat érdemes szervezni. Ennél a keretszámnál az oktató még egyenként is képes követni a résztvevők munkáját.

Különösen igaz ez a működés alatt lévő rendszerek tanítása során, amikor az oktatónak feltétlenül oda kell figyelnie arra, hogy a hallgató ne maradjon le a tanulási folyamatban.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!