Digitália

2023.03.17. 06:00

Ez itt a világ legdögösebb billentyűzete

Full HD kijelzőt kapott az átlátszó gombjai alá, nagyon könnyen tisztítható, szabadon testre szabható és gyors. Mi kellhet még?

A Flux Keyboard billentyűzetbe Full HD-s kijelzőt építettek. Ez a megoldás lehetővé teszi a teljes testre szabást, hiszen „videóbillentyűzeten” minden oda kerül, ahová mi akarjuk.

Alapértelmezetten 27 nyelvet támogat – nyilván magyar billentyűzet is telepíthető rá. Akinek a lehulló morzsák vagy porszemek miatt már akadt el a billentyűzete  – és kinek nem? –, az értékelni fogja, hogy egy mozdulattal letisztítható.

A gombok 4 mm-es mozgással nyomhatóak le. A nagy sebességű gépeléshez ideális mágneses Hall-effektust vetik be, amely érzékeli és azonnal reagál a mágneses mezők változásaira.

Íme, az átlátszó billentyűzet a beépített kijelzővel:

Az integrált Full HD kijelző, természetesen pillanatok alatt képes váltani „nyelvek, háttérkép, bármilyen szoftveres gyorsbillentyűkészlet között”.

A kép jól látható az átlátszó billentyűk alatt. Számítógépekhez és más okoseszközökhöz USB Type-A vagy USB Type-C 2.0 segítségével illeszthető.

Forrás: Flux Keyboard

Akár filmeket is le tud játszani, ha elférnek a saját, 8 GB-os tárhelyén.

Mivel a billentyűket kivehető keretben helyezték el, nemcsak az azonnali váltások mennek gyorsan, hanem roppant egyszerű a tisztítása is a hagyományos billentyűzetekhez képest.

Az egészet egy pillanat alatt fel és le lehet szerelni – miként a videón látható, amikor „véletlenül” cukrot öntenek rá.

 
 

A Flux Keyboard alapértelmezés szerint 27 nyelvet támogat, a testre szabás a dedikált Flux Polymath szoftverrel lehetséges. Beállíthatóak a parancsikonok és makrók az egyes alkalmazásokhoz, például az Adobe Photoshop, az Adobe Illustrator, az Adobe After Effects, az Adobe Lightroom, a Blender, a Figma, a Final Cut Pro, a Microsoft Excel, a Microsoft Powerpoint, vagy a Unity szoftverhez.

Ha a beállításokat a billentyűzet belső tárhelyére telepítjük, akkor a saját parancsikonokkal és egyéni makrókkal is használható még azokon az eszközökön is, amelyekre a Flux Polymath nincs telepítve. Ez nagyon hasznos például a munkahelyi gépeken, amelyek beállításához egyébként rendszergazdai jogosultság lenne szükséges.

 

Minden 97 százalékos átlátszóságú billentyű mágneses felfüggesztést kapott, a billentyűleütés 4 mm-es. Mágneses Hall-effektus érzékelőt használ a gyors billentyűleütésekhez, ami szoftveresen 0,1 mm-es lépésekben állítható.

Ezenkívül akár négyféle modul mágneses rögzítésére is van lehetőség.

 
 

A billentyűzet felső részében további négy kiegészítő modult lehet elhelyezni a további opciók és testreszabás érdekében.

 

A Flux Keyboard előrendelése a márciusban indul, szállítása 2023 második felében várható. Az előrendeléses ár 299 dollár és 350 dollár között van, a megjelenés után pedig 450 dollár lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!