Fontos!

2022.01.03. 18:18

Még egy hétig pályázhatnak digitális eszközökre hátrányos helyzetű települések iskolái

Még egy hétig, január 10-ig pályázhatnak digitális oktatási eszközökre és képzésre a hátrányos helyzetű térségekben működő oktatási intézmények a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Telenor Digitális ugródeszka pályázatán - közölte a távközlési vállalat hétfőn.

A 2. alkalommal kiírt tenderen a jelentkező iskolák egyenként maximum - összesen - 2 millió forint értékű, oktatást támogató digitális eszközre nyújthatnak be igényt.

A 10 millió forint keretösszeg mellett a tanintézmények pedagógusai ingyenes, akár online elvégezhető, 30 órás akkreditált HiperSuli Digitális Módszertani Képzésben is részesülnek.

Azt írták, a járványhelyzet továbbra is bizonytalanságban tartja az oktatás résztvevőit, és 

országszerte találhatók még olyan települések, ahol nagy segítséget jelenthet az iskoláknak a távoktatáshoz szükséges eszközpark kibővítése.

Minden jelentkező iskola 2 millió forint értékű digitális eszközre - tabletre és laptopra - adhat be igényt. A kiválasztott minimum három, maximum öt nyertes intézmény tanárai az eszközök mellett a Telenor digitális oktatási programja, a HiperSuli által biztosított digitális módszertani képzésben is részesülnek, ahol elsajátíthatják az eszközök használatához, illetve az azokon oktatási célokat szolgáló programok használatához szükséges ismereteket.

A pályázat részletei a HiperSuli és a jobbadni.hu weboldalán találhatók.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!