A streaming vezet

2021.02.17. 13:19

Pazarul megy a Disney Plus – már ahol elérhető

Csaknem 95 millió előfizetője van a Disney Plus streamingszolgáltatásnak, egyetlen hónap alatt több mint 8 millióval nőtt a megrendelők száma.

Fotós: Hans Lucas via AFP

Fotós: Hans Lucas via AFP

A variety.com cikke emlékeztetett rá, hogy a Disney az eredeti terve szerint négy év alatt akarta elérni 90 millió előfizetőt. Európában még nem minden országot értek el – Magyarországot sem –, ha nem tekintjük a VPN-nel, egyes platformokról, vagy netán más módszerrel ügyeskedőket.

A 2019 novemberében indított streamingcsatorna közönségét elsősorban

a Star Wars-univerzumból kinőtt The Mandalorian című sci-fisorozat sikere és a Pixar Lelki ismeretek című új animációja növelte decemberben.

A január közepén debütált WandaVision című Marvel-produkció is sok nézőt érdekelt a Nielsen piackutató felmérése szerint.

A Disney vállalat tetemes összeget fordít a streamingszolgáltatás eredeti tartalmainak előállítására, hogy előfizetőit megtartsa és új előfizetőket vonzzon. Befektetői decemberi tájékoztatóján 105 új játékfilmről és tévésorozatról adott hírt a stúdió. Mint közölték, ezek 80 százaléka a streamingszolgáltatás számára készül a Star Wars-, Marvel-, Disney Animation- és Pixar-brand égisze alatt.

A Disney streamingszolgáltatások – a Disney Plus, a Hulu és az ESPN Plus – összesen 146,4 millió előfizetővel rendelkeznek az első negyedév végén, ami

131 százalékos növekedés az előző évi helyzethez képest.

A Hulu előfizetői létszáma egy év alatt 30 százalékkal nőtt és elérte a 39,4 milliót, az ESPN Plus előfizetőinek száma pedig egy év alatt 83 százalékkal növekedett 12,1 millióra.

A Disney vállalat decemberben módosított előrejelzése szerint 2024-re már nem 230 millió, hanem 260 millió Disney Plus előfizetővel számolnak.

A streamingszolgáltatók versenyét vezető Netflixnek jelenleg világszerte 203 millió előfizetője van.

Borítóképük illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában