Járvány

2020.11.18. 14:56

Segít a Google Térkép a biztonságos ünnepi készülődésben

Az ünnepek közeledtével két hasznos szolgáltatással bővül a Google Térkép, segítségükkel a karácsonyi készülődés is biztonságosabban telhet.

Forrás: Shutterstock

A frissített Covid-réteg új információi különösen hasznosak lehetnek, ha távoli rokonaink meglátogatását tervezzük. Ha pedig tömegközlekedésre szállunk, a Google Térkép valós idejű adatokat szolgáltat arról, hogy az adott járat éppen mennyire zsúfolt.

A világjárvány kezdete óta a Google csaknem 250 új funkcióval és fejlesztéssel egészítette ki a Google Térképet, hogy könnyebben alkalmazkodhassunk az új helyzethez – kezdve az élő látogatottsági adatoktól a kritikus egészségügyi és biztonsági információk naprakész megjelenítéséig. Az ünnepek közeledtével a Google további innovatív funkciókat vezet be, amellyel

a magyar embereknek is segítségére lehet a biztonságos készülődésben.

Akár otthon maradunk, akár elutazunk, a legfrissebb Covid trendek figyelemmel kísérése elengedhetetlen biztonságunk megőrzése érdekében. A Google Covid-19-réteg bekapcsolása óta csaknem 10 millió embernek segített fontos információkhoz jutni a járvány kapcsán, közvetlenül a Térkép felületén.

Most, az ünnepek előtt két újabb fejlesztés érkezik.

A frissített Covid-réteg – ami Androidon és iOS-en is elérhetővé válik a következő hetekben – még több információt kínál, beleértve az adott területen regisztrált eddigi összes megbetegedést, valamint a helyi hatóságok koronavírussal kapcsolatos információs oldalait. Ez különösen hasznos lehet, ha a családtagok meglátogatása előtt tájékozódni akarunk a helyi irányelvekről, mintavételi pontokról és korlátozásokról.

Mostantól közvetlenül a Covid-rétegből elérhető az adott területen regisztrált összes Covid-19 eset, valamint a helyi, mérvadó forrásokhoz vezető hivatkozások.

Az ünnepi tömegek elkerülése sokunk számára mindig is fontos volt, idén viszont a Google még nagyobb segítséget kíván nyújtani, mindannyiunk számára. Ha például a tömegközlekedést választjuk, mostantól valós idejű, az adott járatok zsúfoltságára vagy éppen alacsony utazószámra utaló információ segít minket a megfelelő időszak kiválasztásában.

A Google Térkép felhasználóinak visszajelzései alapján (mindenhol, ahol rendelkezésre állnak az adatok) mostantól Androidon és iOS-en egyaránt követhetjük, hogy mennyire telt meg az adott autóbusz, vonat vagy metró, amellyel utazni kívánunk.

Nézzük meg, mennyire zsúfolt a kiválasztott tömegközlekedési vonal az adott pillanatban.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!