mese mindenkinek

2019.07.05. 16:18

Karácsonykor kiderül, milyen Roberto Benigni Dzsepettóként (videó)

Karácsonyra kerül az olasz mozikba Matteo Garrone olasz filmrendező Pinokkió-feldolgozása, amelyben az Oscar-díjas Roberto Benigni játssza Dzsepettót, a fafaragó mestert, a kis fafigura alkotóját.

Italian actor Roberto Benigni reacts on stage on May 19, 2018 during the closing ceremony of the 71st edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP)

Forrás: Alberto PIZZOLI / AFP

A Garrone filmes cége, az Archimede és a RAI Cinema által készített film első előzetesét a héten mutatták be.

„Pinokkió és a karácsony remek párosítás. Arra ösztönözném a mozikat, hogy húsvétig játsszák a Pinokkiót, ez ugyanis egy olyan film, amely jót tesz az egészségnek. Minél többször látja az ember, annál jobban lesz”

– viccelődött Benigni a Riccione városában tartott bemutatón.

Garrone elmondta, a Pinokkió projektjén már évek óta dolgozik.

„A film gyerekeknek szánt meseként született, de a felnőtteket is megszólítja. Olyan filmet akartam forgatni, amely mindenkinek tetszik”

- mondta Garrone.

Pinokkió a gyermekirodalom egyik legismertebb alakja, a Carlo Collodi művésznéven publikáló firenzei író-újságíró, Carlo Lorenzini (1826-1890) alkotása. A történet az öreg fafaragóról, Dzsepettóról és az általa megalkotott fafiguráról, Pinokkióról szól, aki igazi ember akar lenni.

Számtalanszor filmesítették meg a történetet, az első 1911-ben készült. A Disney is dolgozik egy élőszereplős feldolgozáson, amelyben Tom Hanks amerikai színész játssza Dzsepettót.

Guillermo del Toro Oscar-díjas mexikói filmrendező az elmúlt évben szintén bejelentette, hogy animációs musicalként készít filmet a történetből.

Borítókép: Roberto Benigni a Cannes-i filmfesztiválon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!