Hallgassa élőben!
Fotó: Shutterstock

A kegyetlen gyulai szatír még akkor is ütött, amikor áldozatai a földre kerültek (videó)

Több embert is bántalmazott.

A Gyulai Járási Ügyészség minősített testi sértés miatt kezdeményezte egy 24 éves büntetett előéletű, többszörös és különös visszaesőnek minősülő férfi letartóztatását, aki még november 27-én több időskorú sértettet bántalmazott a gyulai hajléktalanszálló előtt.

A szemérem elleni erőszak és rablás miatt börtönviselt helyi férfi a gyulai hajléktalanszálló lakója, az ügy szintén hajléktalan sértettjeit korábbról ismerte. A férfi még november 27-én a kora esti órákban a hajléktalanszálló előtt minden előzmény nélkül belekötött a sértettekbe, szidalmazta, megöléssel fenyegette őket, majd válogatás nélkül bántalmazásukba kezdett – olvasható a Békés Megyei Főügyészség közleményében a beol.hu cikke alapján.

Két idős nőt és három férfit vert meg, rugdosta is őket. Akkor sem hagyta őket békén, amikor az áldozatok a földre kerültek. A két férfi súlyos, 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést, míg a többiek könnyű testi sérüléseket, így zúzódásokat, hámsérüléseket szenvedtek el. A bűncselekményt a térfigyelő kamera rögzítette.

A brutális férfi további három áldozatának azonosítása jelenleg folyamatban van.

A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei hétfőn vették őrizetbe a férfit, aki jelenleg öt rendbeli minősített testi sértéssel gyanúsítható megalapozottan. Mivel többszörösen visszaeső, 1 évtől 11 év 3 hónapig terjedő szabadságvesztés is várhat rá. A férfit azért tartóztatták le, mert attól tartottak, hogy elszökik, illetve attól is féltek, hogyha szabadlábon marad, esetleg megint megtámad vagy meglop valakit.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával ellentétben a letartóztatás helyett a férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el, egyidejűleg előírta, hogy a hajléktalanszállótól és a sértettektől tartsa távol magát. A döntés ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be. Ezután a Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványa alapján a férfi letartóztatását 1 hónapra elrendelte.

Borítókép: illusztráció

Hozzászólások

Élő kövület
Feltérképezték az állatvilág legnagyobb ismert genomját
videóüzenetben / 2 perce
Visszafogottan búcsúzott a Fehér Háztól a first lady
Melania Trump állítólag nem bánja, hogy maga mögött kell hagynia Washingtont.
gondoskodás / 19 perce
Új esélyt adnak a bántalmazott állatoknak a tereskei alapítvány tagjai
Sz. R.
ez ritkaság / 38 perce
Eperjes Károly duplán megfertőződött – kétszer győzte le a vírust
jó lépés / 43 perce
Sakkozó lett a legjobban kereső e-sportoló
centenárium / 58 perce
Országszerte megemlékeznek a 100 éve született Mészöly Miklósról
félévi bizonyítvány / 1 órája
Így lehet neked is jobb a félévi bizonyítványod, személyre szabottan segítenek Bátonyterenyén
G. E.
Éjjel-nappal segítség / 2 órája
A DokiApp lett az év applikációja