Pünkösd

2024.05.18. 13:16

Pünkösd: várjátékokkal várnak mindenkit Hollókőn

Hollókő ragaszkodik a hagyományaihoz és népszokásaihoz, ezek közé tartozik a pünkösd is. Május 19-én, vasárnap Hollókő Ófalujában megelevenednek a pünkösdi hagyományok. Majd május 20-án, hétfőn Pünkösdi várjátékokat rendeznek a felújított Hollókői várban – ismertette Facebook oldalán a település önkormányzata.

Lászlók Judit

Május 19-én, vasárnap Hollókő Ófalujában megelevenednek a pünkösdi hagyományok. Aztán május 20-án, hétfőn a résztvevők egy időutazás részesei lehetnek Hollókőn és egészen a középkorig repülhetnek vissza. Mint írták, kicsiknek és nagyoknak garantált a szórakozás, erről a Szent László Vitézei, a Pavane Történelmi Táncegyüttes és a Keleti Szél Zenekar gondoskodnak. 

A közzétett részletes program szerint hétfőn a Pünkösdi várjátékok a felújított Hollókői vár alsó várudvarában 10.45-kor egy megnyitó ünnepséggel veszi kezdetét. Majd ezt követi a harci bemutató, fegyveres illetve viseletbemutató. Ezuán 14.30-tól megrendezik az interaktív várostromot, 16 órától pedig a hős várvédők lakomáját. Eközben 12.30-tól a lakószobában mesékkel várják a gyermekeket. A konyhában pedig déltől a középkori ételkészítés lesz a középpontban. A lovagteremben fél egytől a Keleti Szél Zenekar ad majd koncertet. Mindezen kívül a torony előtti nagy teraszon az érdeklődők 12 órától megismerkedhetnek a középkori táncokkal, majd a Pavane Történelmi Táncegyüttes vezetésével el is sajátíthatják azokat. 

Mindezek mellett az egész nap folyamán kézműves mesterek, középkori muzsika és megannyi érdekesség várja majd a látogatókat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában