Tánc világnapja

2024.05.05. 15:20

Szárnyalt a tehetség a Nógrád Táncegyüttes világnapi gáláján (fotók)

A Nógrád Táncegyüttes valósággal szárnyalt tánc világnapi gálaműsorán a József Attila Művelődési Központ színháztermében szombat délután.

Palchuber Kinga

A színpadon változatos koreográfiák váltották egymást

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

A Nógrád Táncegyüttes és utánpótláscsoportjai, a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola növendékei – a Lurkó Táncovi, a Kis Pitypang, a Pitypang, a Viganó és az Ifjú Nógrád Táncegyüttes – a hagyományokhoz hűen idén is tánc világnapi gálával kápráztatta el a közönséget. Az eseményen dr. Dániel Zoltán, Salgótarján alpolgármestere, dr. Egyed Ferdinánd, a Salgótarjáni Néptáncművészetért Közalapítvány kuratóriumának elnöke, valamint Kovács József művészeti vezető köszöntötte a vendégeket. 

A legkisebbek műsora is nagy tetszést aratott a Nógrád Táncegyüttes gáláján
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

A beszédeket követően sorra váltották egymást a színpadon a változatos koreográfiák. A gálaműsor különlegességét ezúttal az adta, hogy a néptáncosok a Bontsuk ki szárnyainkat című műsort mutatták be, melynek öt koreográfiáját a közelmúltban kiírt pályázat legjobbjainak ítélte az együttes vezetése. A pályázat célja az volt, hogy a néptáncosok megcsillogtassák tehetségüket a koreográfiák megalkotásában is. A táncosok a címhez igazán hűek maradtak: csak úgy szárnyaltak a színpadon! A koreográfiák Török Luca, Vágvölgyi Zsófia, Földi Ábel, Gyurkó Dániel, Gyebnár Márton, Kun Máté, Kovács-Jelinek Emese, Kovács József és Bomlász Bence ötletét dicsérik. 

Elismeréseket adtak át

A gála végén Kovács József és dr. Egyed Ferdinánd megköszönte Bomlász Bence tanítói munkáját, de Kotroczóné Pethő Veronikának a Lurkó Táncovi újraindításáért és a nyertes pályázók aktivitásáért is hálájukat fejezték ki. Végül a Filkor-Zoltán Díjat nyújtották át egy jelenlegi és egy volt néptáncosnak, így idén Persik Nikoletta és Ispán Tibor közösségért kifejtett munkáját jelképezi az elismerés. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában