Intézményavatás

2024.05.16. 17:14

Kövér László: áldja meg a Jóisten Pásztót egyre több új bölcsődével!

Ünnepségen vágták át a szalagot az új bölcsőde előtt csütörtök délután Pásztón. Az intézmény átadóján részt vett többek között Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, aki magasztos köszöntő gondolatait is megosztotta.

Sipos Nina Vivien

Kövér László az új intézmény bejárásán. Ahogy az Országgyűlés elnöke fogalmazott: ahol gyermek van, ott jövő is van

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) "Új bölcsőde építése Pásztón" című pályázat keretén belül elkészült idén a 28 férőhelyes Napsugár Bölcsőde, amelynek hivatalos átadóját csütörtökön tartották meg. A rendezvényen jelen volt, és köszöntő beszédet mondott többek között dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, valamint Farkas Attila, Pásztó polgármestere. 

Balról jobbra: Becsó Zsolt, Kövér László, Farkas Attila, Skuczi Nándor,  Nagy Józsefné és Veréb Vivien a szalag átvágása után
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

– Egy bölcsőde avatásának nincs örömtelibb ünnep egy város életében, mert ahol egy bölcsőde nyílik, ott a jövő tárlatai is kinyílnak. Ahol van gyermek, ott van jövő – hangsúlyozta a Magyar Országgyűlés elnöke.

Kövér László: ahol van gyermek, ott van jövő

Kövér László kiemelte: minden magyar gyermek felbecsülhetetlen jelentőségű. Aki gyermeket vállal és nevel, az segít élettel megtölteni Pásztót, Nógrád vármegyét, illetve az országot, a nemzetet.országos szinten a bölcsődei ellátást biztosító férőhelyek száma 2010-hez képest jelentősen megduplázódott, főleg Nógrád vármegyében. A korábbi adatokhoz képest jelenleg 734 intézmény működik 36 településen, ráadásul további 280 gyermek számára épülnek bölcsődék, amelyeket még idén használatba lehet majd venni. 

– Az a több mint 441 millió forint, amit itt Pásztón erre a modern és jól felszerelt épületre elköltöttünk, 28 gyermek számára fog magas színvonalú elhelyezést biztosítani. Ezeket a falakat egy nagyszerű pedagógusközösség által gondozott gyermekcsapat tölti majd meg élettel. Egészséget és sok szeretetet kívánok az új intézmény minden gyermekének, szüleiknek és a gondozást, nevelést biztosító minden dolgozónak – fogalmazott Kövér László, hozzátéve: – Áldja meg a jó Isten Pásztót egyre több ringó bölcsővel és felavatandó új bölcsődével!

Átvágták a szalagot az intézmény előtt

A köszöntő beszédeket követően az átadón felléptek a Százszorszép Óvoda Harangvirág csoport gyermekei egy vidám, zenés előadással, majd pedig a Muzsla Néptáncegyüttes tagjai mutattak be szatmári táncokat a résztvevők előtt.

A kulturális műsorok után a Napsugár Bölcsőde ünnepélyes átadása következett. Nemzeti színekben tündöklő szalagot vágott át a helyszínen Kövér László, Becsó Zsolt, Skuczi Nándor, Farkas Attila, Nagy Józsefné, a Pásztó Városi Óvoda és Bölcsőde főigazgatója, illetve Veréb Vivien, az új intézmény vezetője. Az épületet felszentelte, valamint az összes ott dolgozó pedagógust és bölcsődés gyermeket megáldott Karácsondi Mihály plébános és Sztyéhlik Csaba evangélikus lelkész. Végül a meghívott vendégek és a képviselők körbejárták a bölcsődét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában