Felzárkózó települések

2024.05.16. 09:50

FeteKert Szécsény: változatos programok a pünkösdi hétvégén

A Felzárkózó települések program frissen megnyílt közösségi tere, a FeteKert Szécsény színes programokkal készül május 17-18-ára. A pénteki koncert és könyvbemutató után, szombaton termékbemutató és vásár, kézműves foglalkozások, pünkösdi királyválasztás, családi fotózás, babasarok várja a látogatókat – portálunkhoz eljuttatott közleményében tudatta a Felzárkózó települések Kommunikációs osztálya.

Lászlók Judit

„A budapesti FeteKert kávézó és reggeliző mintájára kialakított szécsényi helyszín új lehetőség a találkozásokra, a közösségi programokra, ahol a hangsúly az ország legnehezebb sorsú régióiban készített, minőségi, egészséges ételeken és kézzel készült termékeken van. A mindezek elkészítéséhez szükséges tudás megosztásának, a tapasztalatcserének, a programban rejlő lehetőségek megismerésének és a közösség építésének helyszíne a FeteKert Szécsény, amely most első alkalommal szervez nagyszabású nyilvános rendezvényt” – olvasható a közleményben. 

„A 16 órakor kezdődő pénteki megnyitón föllépnek a Máltai Szimfónia program ifjú zenészei, a koncertet követően köszöntő beszédet mond Berki Judit, a Felzárkózó települések program Nógrád-Heves régióvezetője, majd a megnyitó a SZEMBEN című könyv bemutatójával folytatódik. A FUGA – Budapesti Építészeti Központban idén márciusban megrendezett fotótárlat kapcsán készült album képeinek és történeteinek mentén a két alkotóval, Majoros Árpád Csabával és Mátrai Roxánával, a Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs munkatársaival lesz lehetőség kötetlen beszélgetésre” – írták. 

Máltai Manufaktúra: a termékek négy településen készültek

A közleményben kitértek arra is, hogy szombaton 10 órától a termékbemutatón és vásáron a Máltai Manufaktúra üzemeiben Mátraverebélyben, Nagybárkányban, Karancsságon és Rimócon készült portékákat lehet majd kóstolni és megvásárolni. A fiatalabb korosztályok számára a szervezők kézműves foglalkozásokkal, baba sarokkal, pünkösdi királyválasztással és táncházzal készülnek.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában