Vádemelés

2024.05.15. 10:25

Kábítószer-kereskedő családfőt tartóztattak le, Bátonyterenyén működött a hálózata

Letartóztattak egy 56 éves férfit a Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványára. A bátonyterenyei lakos külföldről is irányította a magyarországi lakóhelyén kiépített drogkereskedelmet.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság által folytatott nyomozás eddigi adatai szerint a férfi évek óta dolgozik Hollandiában, azonban rendszeresen hazalátogat bátonyterenyei otthonába, ahol egykori feleségével élnek - írja portálunknak megküldött közleményében a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

kábítószer-kereskedő
Kábítószer-kereskedő bátonyterenyei férfi csuklóján kattant a bilincs
Fotó: Shutterstock

Hozzáteszik: a gyanúsított a ház egyik helyiségében nagy mennyiségű, különböző állagú kábítószert halmozott fel, külön-külön porciózva és csomagolva. 2023-ban a belföldi tartózkodásai alkalmával többször is adott el kábítószert az ismerősi körében, valamint lánya akkori élettársa fogyasztásra és továbbértékesítésre is kapott a drogból. Amikor a férfi Hollandiában tartózkodott, az anyagok átadását a volt felesége intézte.

Vadászpuska is előkerült, engedély nélkül tartotta a kábítószer-kereskedő

A 2024. május 2-án foganatosított kutatás során a nyomozók összesen több mint 930 gramm port és tablettát foglalt le az ingatlanban, melyek az előzetes szakvélemény alapján az MDMA (metiléndioxi-metamfetamin) nevű kábítószernek minősülő anyagot tartalmazzák. A rendőri intézkedés során lefoglalásra került még egy engedély nélkül tartott vadászfegyver és több lőszer is.

A férfit kábítószer-kereskedelem és lőfegyverrel visszaélés bűntettének elkövetésével gyanúsították meg, és az ügyészség indítványt tett a letartóztatására. A nyomozási bíró az ügyészi indítványban foglaltakkal egyetértve, a gyanúsított jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében egy hónapra elrendelte a kényszerintézkedést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában