Időjárás

2024.05.05. 07:51

Fordulatos időre számíthatunk Nógrádban is anyák napján

Ma is kellemes nyarat idézően meleg lesz, de nem árt résen lenni: sok helyen heves zápor moshatja el a kinti programokat.

Nool.hu

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma is sok napsütésre számíthatunk, melyet délelőtt fátyol- délután inkább gomolyfelhők zavarnak. Zápor, zivatar délutántól az északi, illetve a keleti tájakon alakulhat ki, sok megye mellett az OMSZ Nógrádra is érvényes elsőfokú riasztást adott ki. Többfelé megélénkül a délnyugati szél. Ettől függetlenül kellemes nyárias időnk lesz 25 fok körüli maximumokkal.

OMSZ riasztás
A zivatarok miatt citromsárgába borult az ország nagy része 
Forrás: met.hu

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik.

Hétfőn tovább folytatódik a napos időjárás. A megnövekvő gomolyfelhőkből csak elszórtan fordulhat elő zápor. A délnyugati szél megerősödhet. A hőmérséklet csúcsértéke 22 és 27 fok között alakul.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!