Pankráció

2024.05.14. 13:33

Nyolc pankrátor folytathatja a salgótarjáni tornán (fotók)

A hétvégi show alkalmával eldőlt, hogy melyik nyolc pankrátor jutott tovább.

Bakos László

Látványos összecsapások jellemezték a gálát

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Immáron a 11. Fight Night gálát rendezte meg az XWP a salgótarjáni dojoban, ahol a nagyszabású, egyenes kieséses rendszerben zajló tornán már az volt a tét, hogy melyik nyolc pankrátor folytathatja a küzdelmeket.

Kialakult a legjobb nyolc pankrátor mezőnye a salgótarjáni tornán
Ismét izgalmas gálán szurkolhattak a nézők a pankrátoroknak
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool

Az estét a fiatal luchador, Sentinel, illetve jóval termetesebb ellenfele, Oláh Gyuszi kezdték. Sentinel még a nunchakut is bevetette, de így sem tudta legyőzni Oláh Gyuszit, aki így a legjobb nyolc közé került. A második mérkőzésen a hazaiaktól Matt Miric, illetve Amon nézett farkasszemet egymással. Amon egy köteg pénzt vett elő, és arra kérte Mirict, hogy maradjon a padlón három számolásig, ám Miric ezt elutasította. Mivel a mérkőzés hardcore szabályrendszerben zajlott, így a KFT tagjai (Jónás, Blaze) kedvükre segíthettek Amonnak, ezzel továbbsegítve őt a legjobb nyolc közé. 

Ezután a friss, feltörekvő bolíviai származású pankrátor, Carlos Munoz érkezett a ringben, akit ellenfele, Gulyás Öcsi egy pillanatig sem vett komolyan. Carlos kis híján meglepte Öcsit, főleg miután Oláh Gyuszi is megjelent a ringben, és próbálta megvédeni a porba tiport Carlost. Csak úgy forrongtak az indulatok kettejük között, de a segítség ellenére sem sikerült Carlosnak nyernie, így Öcsi juthatott tovább.

Mindenki a legjobb nyolc közé akart kerülni

Ezután Öcsi bátyja, Gulyás Vilmos érkezett a kötelek közé, ellenfele pedig Ryan Bait volt. Vilmos még egy betontömböt is bevetett Bait ellen. Amikor már mindenki azt hitte, hogy Vilmos tönkreveri Ryan Baitet, akkor a leleményes fiatal egy váratlan átfordítással lent tartotta a „szárnyaló varacskos disznót", ezáltal Ryan Bait ment tovább. A szünet előtt még megjelent a „Rocksztár” Danny Roxx, és elmondta, hogy ellenfele, Ken Pyro sérülés miatt nem jött el Salgótarjánba, de ő harcolni szeretne. Válaszul az „utolsó akció filmsztár", Villányi Kristóf érkezett. A hivatalos programon kívüli összecsapáson Danny Roxx mindent beleadott, és nyert is.

A szünet után a KFT legfiatalabb tagja, Blaze próbálta meg felvenni a kesztyűt a nála sokkal tapasztaltabb hardcore legenda, Ron Corvus ellen. Bár kirohant a KFT összes tagja, hogy tovább segítség Blaze-t, de Corvus barátja, Pista kisegítette a salgótarjániak kedvencét azzal, hogy Jónást kizárta az épületen kívülre, és Corvus tapasztalatának hála győzelmet aratott Blaze ellen a brutális meccsben, ezzel továbbjutva a legjobb nyolc közé. 
Ezután visszajött Jónás Lil Mao telefonjával, amit korábban elvett tőle. Természetesen el is rejtette a mobilt, mielőtt Lil Mao kijött volna a függöny mögül, de ő indulatosan azonnal rávetette magát Jónásra, számonkérve őt, hogy hol van a telefonja. Szerencsére nem volt lenémítva a telefon, és a mérkőzés felénél Lil Maot épp kereste (egyik) barátnője, és a csörgésnek hála meglett a telefon is. Jónás kihasználva, hogy Mao éppen beszélget, le is győzte ellenfelét, ezáltal a KFT másik tagja is továbbjutott Amon mellett.

Kialakult a legjobb nyolc mezőnye a salgótarjáni tornán
Nem voltak egy súlycsoportban, de nem számított
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

Következett a svéd szupermodell, Mans Svedberg, aki Ozzy Spencerrel találta magát szemben. Ozzy tapasztalatát és erejét bevetve legyőzte Svedberget. Ezt követte az este főmérkőzése, ahol Maverick érkezett a ringbe először. A KFT tagjai ezt kihasználva orvul letámadták a bajnokot hátulról, megkönnyítve a főnökük, Amon dolgát. Pechjükre a bíró nem volt elnéző aljas cselekedetükkel, ezért kiküldte az öltözőbe a KFT tagjait (mivel ez a mérkőzés normál szabályrendszerben zajlott). 

Maverick természetesen tisztán nyert, legyőzve Amont, aminek az lett a vége, hogy a KFT megtámadta a bajnokot a meccs után. Az őrület csak ekkor kezdődött, mivel ezt az aljas támadást, Ozzy és Corvus sem nézhette tétlenül. Az indulatok teljesen elszabadultak, a fél öltöző kirohant a ringbe, és ütötték egymást, ahol csak érték. Ez a káosz vezetett el odáig, hogy május 18-án a főmérkőzés egy Battle Royal lesz, ahol a győztes majd Maverick ellen harcolhat a bajnoki övéért.
A sportágat értő és szerető közönség ismét jól szórakozhatott, és a folytatás sem ígérkezik unalmasnak.

A korábbi gálán videó is készült: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában