Ökölvívás

2024.05.22. 11:39

Három érmet is szereztek a salgótarjáni bokszolók Egerben

Több salgótarjáni ökölvívó is szerepelt Egerben, a 73. Bornemissza Gergely-emlékversenyen.

Bakos László

Oláh Lajos és Oláh Milán is éremmel tért haza

Forrás: Beküldött fotó

Az idei Bornemisszára 19 ország 381 versenyzője érkezett Egerbe. A serdülőknél 109-en, a junioroknál 175-en, az ifjúságiaknál 97-en indultak.

A Salgótarjáni Boksz SE-t ketten képviselték. Idén először léphettek szorítóba a serdülő versenyzők a Bornemisszán, ezt használták ki Botos Tiborék is. Oláh Milán 46 kilóban szerepelt, aki az első nap visszavágott riválisának egy korábbi vereségéért. Ezúttal látszott benne az akarat és a tűz, de okos, taktikus bunyót bemutatva tudott nyerni. Mindenben betartotta edzője utasításait, így végül megérdemelték emelték a magasba a kezét. A másnapi döntőben erősebb ellenfelet kapott, a második menetben véget ért a mérkőzés, így végül ezüstéremmel térhetett haza.

Csapattársa, Oláh Lajos 48 kilóban mérlegelt, az első menetben még irányította a meccset, utána azonban szétesett a mozgása, kikapott az elődöntőben, így egy bronzéremmel vigasztalódott.

– Jó úton haladnak a tanítványaim, sok ügyes fiatallal dolgozunk együtt. Még három-négy versennyel szeretnénk készülni az őszi U12-es és serdülő magyar bajnokságra, a tervek szerint öt-hat versenyzőt indítunk majd Szombathelyen – mondta Botos Tibor.

Egerben a másik salgótarjáni ökölvívó egyesület, a a zagyvapálfalvai Oláh Boksz SE is érdekelt volt. Oláh Ketrin is a serdülők között lépett kötelek közé, 64 kilóban. Oláh Kálmán tanítványa az elődöntőben lengyel ellenfelével szemben maradt alul.

Oláh Kálmán is büszke volt tanítványára
Forrás: Beküldött fotó

– Ketrin technikásan bokszolt, ügyesen elmozgott az ellenfele ütései elől, próbálta távol tartani riválisát, de egy ütés után a bíró véget vetett az összecsapásnak. Készülünk tovább, több erőnléti edzés vár rá, és még sok mindent meg kell tanulnia, hogy eredményesebb legyen a nemzetközi mezőnyben – értékelt Oláh Kálmán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában