Mulatozás

2023.10.13. 16:15

Tömbházak között halad majd a városi szüret menete Rétságon

Mindig különleges alkalomnak számít, ha városi közegben, lakótömbök között menetelnek a szüreti felvonulás résztvevői. Rétságon a hagyományok szellemében, egész Nógrádban egyik utolsó helyszínként tartják meg ezen a szombaton az ősz közepi rendezvényt.

Hegedűs Henrik

A nép október 14-én a Városi Művelődési Központ és Könyvtár melletti nagyparkolóban gyülekezik, traktorokon, lovaskocsikon, egyéb járműveken, illetve természetesen hátasok nyergében, várva a szervezők által adott indulási jelre. Ezalatt 14 óra 45 perctől Tóth Ferenc katolikus plébános áldja meg az idei esztendő terményeit. Három órától kezdődik a felvonulás, a megszokott útvonalon, a szemközti Zrínyi, majd a Takarék, Mező, Jókai és Petőfi utcákon át térnek vissza az alappontra. Időközben több helyen megállnak, így a KRESZ-park szélén, a Mező utca elején, valamint a Petőfi utca egyik kereszteződésében. Itt a kisbíró olvassa fel tréfás szövegét, míg a többiek vidám táncra perdülnek.
A megérkezést követően 17 órától szabadtéri táncházban folytatódik a mulatság, amelyen fellép a Kereplő, a Csillagvirág, a Zúgófa néptáncegyüttes, és bordalokra „gyújt” a közelmúltban megalakult helyi férfikórus énekkara – kedvezőtlen időjárás esetén a művelődési ház lesz a helyszín. Végezetül este nyolctól batyus bál zárja a szüretet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában