Korszerűsítés

2024.05.21. 06:55

Több milliárd forintból fejleszthetik a szennyvízhálózatot Nyugat-Nógrádban

A pataki Pampuskafesztivál keretében indították el ünnepélyesen minap a Nyugat-Nógrád öt települését érintő szennyvízhálózati fejlesztés projektjét.

Hegedűs Henrik

A hivatalosan a „Dejtári agglomeráció szennyvízelvezetésének és tisztításának fejlesztése” címet viselő program a gesztor település mellett Ipolyvece, Patak, Drégelypalánk és Hont községeket érinti. 

Bablena Ferenc, projektindító, szennyvízhálózat
Bablena Ferenc szólt a szennyvízhálózat fejlesztéséről
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

Megkezdődtek a szennyvízhálózat előkészítő munkálatai

A projektindítón Fekete Tibor, Patak polgármestere tért ki a részletekre. Elmondta, a központi, állami KEHOP támogatásból mintegy 3,7 milliárd forint felhasználásával újítják meg teljesen a környék szennyvízrendszereit. Ez leginkább a Dejtár és Ipolyvece között található tisztító-fogadótelep korszerűsítését tartalmazza, hiszen a létesítmény állapota olyannyira leromlott, hogy az már a vízminőség rovására ment, és előbb-utóbb az érintett lakosság is megsínylette volna ezt a lepusztulást. 

A munkálatok itt már megkezdődtek, és a jövőben az öt településen élők is szembesülnek majd különböző kivitelezésekkel, ezekért a kellemetlenségekért előre is fokozott türelmet kérnek.

Jó körülményeket teremtenek
Bablena Ferenc, Nógrád Vármegye Közgyűlése alelnöke hozzászólásában kifejtette, minden olyan beruházás kiemelten fontos, amely az emberek jólétét fokozza, komfortérzetét, mindennapos biztonságát növeli, és egyáltalán nem mindegy, hogy a szennyvízellátás szolgáltatása milyen színvonalú. Ezzel a fejlesztéssel pedig hosszabb időre megnyugtató körülményeket teremthetnek ezen a területen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában