Rendezvény

2024.05.10. 08:08

Magyar-szlovák határmegbízotti értekezletnek adott otthont Mátraverebély-Szentkút

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője fogadta JUDr. Jozef Levčik ezredest, a Szlovák Köztársaság Besztercebánya kerületi határmegbízottját, valamint Ing. Peter Csejtey ezredest, a Nyitra kerületi határmegbízott-helyettesét a napokban a kegyhelyen.

Nagy Orsolya

Mint arról a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság beszámolt: hazánk második számú határszakaszának határmegbízottjai tartottak egyeztetést nemzeti kegyhelyünkön, a Szent Anna konferenciateremben a napokban, Magyarország és a Szlovák Köztársaság közös határszakaszának a vonatkozásában.

Hozzátették: a munkaértekezleten részt vettek a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság képviselői, akik a Nyitra és a Besztercebánya kerületek határmegbízottjait fogadták.

A rendőrség arra is kitért, hogy a rendezvényen résztvevők értékelték a közös államhatár érintett szakaszainak migrációs helyzetét, valamint a bűnügyi és a rendészeti szervek együttműködését is. Egyetértettek abban, hogy a magyar-szlovák közös járőrszolgálatok során szerzett tapasztalatok kedvezőek, így erre továbbra is számíthatnak a határ mindkét oldalán élők. Ezen túlmenően a rendőri vezetők az értekezlet végén közös nyilatkozat aláírásával és elfogadásával biztosították a határmenti együttműködés zavartalanságát.

Mint fogalmaztak: ez a munkakapcsolat fokozza a magyar-szlovák államhatárt illegálisan átlépőkkel szembeni fellépés hatékonyságát, valamint segíti a hatályos jogszabályok és egyezmények alapján indított eljárások lefolytatását, illetve az intézkedések végrehajtását is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában