TOP Plusz

2024.05.02. 16:41

Harmincötmillió forintból fejlesztették a karancsberényi utat

A TOP Plusz program keretén belül több mint 35 millió forintos belterületi közútfejlesztés fejeződött be Karancsberényben.

Sipos Nina Vivien

Rendbe tették az útszakaszt

Forrás: Beküldött

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban  35 millió 157 ezer 950 forint támogatási összeget nyert el idén Karancsberény önkormányzata belterületi útfejlesztésre. Molnár Erika Tünde polgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy még húsvét előtt indult el a korszerűsítés, amely összesen 1055 négyzetméternyi útfelületet ölelt fel. 

– A munkálatok a Rákóczi úttal párhuzamos lakóutat érintették 450 méter hosszan. Korábban ez egy murvás szakasz volt, amelyre a munkálatok során kőalap, illetve aszfaltréteg került, így most már kedvezőtlen időjárás esetén is nyugodtan használhatják az utat a lakosok – tájékoztatott Molnár Erika Tünde.

A településvezető kiemelte, hogy idáig még csak a műszaki átadás történt meg, az érintett útszakasz ünnepélyes átadását pedig a közeljövőben tervezi az önkormányzat.

Nagy beruházás zajlik

Molnár Erika Tünde elmondta, hogy jelenleg is folyamatban van egy hatalmas beruházás, a csapadékvíz-elvezető hálózat kiépítése és fejlesztése. Mindemellett most indult el még egy projekt, a polgármesteri hivatal energetikai felújítása. Ennek a pályázatnak a keretén belül első lépésként egy napelemes rendszert szerelnek fel az épület tetőszerkezetére.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában