Förster-díj

2024.05.21. 13:39

Förster Kálmánról neveznek el díjakat

A Salgótarján első polgármesteréről, dr. Förster Kálmánról elnevezett díjakra várják a jelöléseket.

Nool.hu

A Förster Alapítvány 2024-ben első alkalommal ismeri el díjaival azon személyiségek és közösségek tevékenységét, akik, illetve amelyek kiemelkednek Salgótarján szellemiségének alakításában, tudományos, kulturális, művészeti és társadalmi életének gazdagításában, értékei megóvásában, továbbá akik hírt, megbecsülést szereztek és szereznek a városnak – tájékoztatott hétfői közleményében az alapítvány kuratóriuma.

Emlékeztettek: dr. Förster Kálmán, Salgótarján első polgármestere városvezetői megbízatásának közel 22 éve alatt a település látványos fejlődésnek indult. A város szabályozott, biztonságos, kulturálisan sokoldalú és élhető településsé válhatott. Mint fogalmaztak, a Förster Alapítvány példaértékű munkássága előtt a róla elnevezett díjakkal kíván tisztelegni.

A Förster Alapítvány 2024-ben a „Förster Nagydíj”, valamint a „Förster Innovációs Díj” elnyerésére jelentette meg felhívását. A díjjakkal díszoklevél, kisplasztika és pénzjutalom jár. A díjak adományozását bármely természetes vagy jogi személy, illetve közösség kezdeményezheti a Förster Alapítványhoz benyújtott javaslatával, amelynek benyújtási határideje június 28-a. A díjak odaítéléséről a Förster Alapítvány kuratóriuma júliusi ülésén dönt majd, az átadó ünnepség előreláthatóan szeptemberben lesz majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában