Program

2024.05.09. 15:15

Az erdők és a fenntarthatóság került a középpontba a pásztói iskolában

Az Iskolában az Erdő Program részese volt a napokban a helyi Zsigmond Király Általános Iskola.

Nagy Orsolya

Mint arról az intézmény a Facebook-oldalán beszámolt: a program keretében a minősített Erdészeti Erdei Iskolák erdőpedagógusai magyarországi köznevelési intézményekbe látogatnak el, ahol az erdők és a fenntarthatóság témakörében tartanak foglalkozást 20-30 fős csoportoknak, a környezeti nevelést játékos ismeretszerzéssel segítve.

Hozzátették: az iskola sikeresen bekerült a pályázaton résztvevő mintegy 500 intézmény közé. Így az első évfolyamos diákok vehettek részt a foglalkozásokon.

Az iskola arra is kitért, hogy a tanulók sok-sok új információval és tudásanyaggal gazdagodva távoztak az interaktív eszközökkel és módszerekkel megtartott foglalkozásokról, amelyeket Sivák István, a Fenyvespusztai Erdészeti Erdei Iskola vezetője tartott. A szakember az előadást követően meginvitálta a gyerekeket egy kirándulásra Fenyvespusztára, ahol az elméletben megismert dolgokat a természetben is megtapasztalhatják majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában