Kézművesség

2024.05.10. 09:45

Egyedülálló kiállítássorozattal zárul ASzakkör: tárlat nyílik Nógrádban is

Egyedülálló kiállítássorozattal záródik országszerte a szakköri foglalkozások sora május utolsó heteiben. Az egyedi kézműves alkotásokból Nógrádban is tárlat nyílik.

Gulyás Edina

Egyedi, szemet gyönyörködtető kézműves alkotásokkal minden vármegyében évadzáró kiállításon mutatkoznak be ASzakkör elnevezésű foglalkozássorozat közösségei – tájékoztatta portálunkat a Nemzeti Művelődési Intézet.

Abból az is kiderült, hogy a programsorozat keretében a Kárpát-medencében immár több mint két és fél ezer szakköri közösség működik hazánk kormányának támogatásával. ASzakkör kiemelkedő és átfogó programjával aktív szerepet vállal a településeken a közösségépítésben, a helyi identitás erősítésében, valamint ráirányítja a figyelmet az értékeinkre és a hagyományainkra is, illetve elősegíti az aktív közösségi együttműködést és a magyar népi kézművesség tudásanyagának az átörökítését is.

Szűkebb hazánkban Bátonyterenyén, a Gyürky-Solymossy-kastélyban nyílik meg a kiállítás május 21-én, kedden 14 órakor. A tárlatot Nagy-Majdon József, a város polgármestere, Török János, a Palócföldi Népi Iparművészek Egyesületének elnöke és Maruzs-Molnár Ágnes, a Bátonyterenyei Városi Közművelődési Központ és Könyvtár ügyvezetője nyitja majd meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában