Beruházás

2024.04.15. 18:20

Útfelújítás: több mint harmincmillió forintból válnak járhatóbbá a nógrádkövesdi utcák

Nógrádkövesd önkormányzata a közösségi oldalán ismertette, hogy a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Pluszban elnyert támogatásoknak köszönhetően több utcát is korszerűsíthetnek a községben.

Lászlók Judit

A bejegyzés szerint a TOP Plusz program pályázatán belül megújul a Kossuth út, vagyis a Balassagyarmatot és az Aszódot összekötő út. Mint írták: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Vármegyei Igazgatóságának tájékoztatása szerint a munkálatok ősszel kezdődnek majd el.

Ezenkívül az önkormányzat a TOP Plusz Belterületi utak fejlesztése című felhívásán 31,8 millió forintot nyert el a „Belterületi közútfejlesztés Nógrádkövesd községben” című projektre. A fejlesztés eredményeként az alábbi belterületi utakat újítják majd fel: a Mikszáth Kálmán út és a József Attila út kereszteződését, a Május 1. út, illetve a Jókai út kereszteződését, a Petőfi út és a Jókai út kereszteződését, valamint kijavítják a Madách Imre út úthibáit is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában