Felújítás

2024.04.15. 09:38

Tizennyolcmillió forintból újítják fel a herencsényi óvoda belsejét

Évek óta nagy hangsúlyt fektetnek Herencsényben a maximális létszámmal működő óvoda felújítására. Az intézmény megújult homlokzatát követően most a belső korszerűsítés 18 millió forintból valósulhat meg a Magyar Falu Programban.

Lukács Zsófia

A herencsényi Napsugár Óvoda homlokzata, játszóudvara már megújult, napelemet, klímát telepítettek, új tornateremben sportolhatnak a gyerekeknek, azonban nagy szükség van a csoportszobák, a vizesblokkok, az öltözők, a konyhai rész, illetve a villamoshálózat felújítására.

– Az önkormányzat pályázatot nyújtott be, amelynek köszönhetően a nyári szünet alatt 18 millió forintból korszerűsíthetjük a villamoshálózatot és a vizes helyiségeket – számolt be róla Bucsánszki Csaba, a település polgármestere. Kiemelte, hogy önkormányzati forrásból az óvoda festését is elvégzik a szünidő alatt.

Kifejtette továbbá, hogy a művelődési ház épülete is megérett már a jelentősebb korszerűsítésre. 

– Teljes felújításra szorulna az intézmény, a tetőszerkezet és a homlokzat modernebbé tétele, valamint az energetikai rendszer korszerűsítése fontos lenne, kiemelten a megemelkedett energiaárak miatt. Emellett a szennyvízhálózat kiépítése is nagyon fontos mérföldkő lenne a település életében. Bízzunk benne, hogy további lehetőségek nyílnak a projektek megvalósítására

 – részletezte Bucsánszki Csaba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában